26 Kasım 2015 Perşembe

Mitsubishi Mirage ve Outlander Sport


Bu yıl Los Angeles otomobil fuarında yeni araç konusunda pek sesi çıkmayan Mitsubishi iki makyajlı otomobilini tanıttı. Avrupa'da farklı isimlerle satılan kardeşlere sahip olan araçlar genel olarak daha dinamik bir görünüme kavuşmuş.

Türkiye'de sedan kardeşini Attrage olarak tanıdığımız Mirage'ın yuvarlak hatlı tasarımı, Attrage'a daha çok benzeyen köşeli bir hale bürünmüş. LED gündüz aydınlatmasına kavuşan farlar, kalınlaşan ön panjur, yeni kaput ve kromajlı süslemelere sahip yeni tampon çok daha şık bir görünüm sunmuş.


Gövde rengi ve jant tasarımında yeni seçenekler donanıma eklenirken arka bölümde LED fren lambalarına sahip stoplar ve daha agresif bir görünüm sunan tampon görülebiliyor. Bu parçanın üst köşelerine reflektörler eklenmiş.

1.2 litre hacimli motoru 4 beygir güçlenen otomobilin iç mekanında yapılan en büyük değişiklikse orta konsolda yer alan dokunmatik ekranın yenilenmesi olmuş.


Daha agresif bir görünüm sunan bir başka makyajlı model de daha çok ASX olarak bildiğimiz Outlander Sport oldu. Japon markanın son zamanlarda konsept otomobillerinde kullandığı yüze kavuşan araç artık daha sportif görünüyor. Yenilenen 18 inç çaplı jantlar ve çamurlukların üst bölümlerinin siyah plastik korumalarla kaplanmasıyla birlikte dış görünüm değişiklikleri tamamlanmış.


İç mekanda tasarım ana hatlarıyla aynı kalsa da yenilenen direksiyon simidi ve havalandırma sistemi kumandaları gözlerden kaçmıyor. Aracın sahip olduğu 2 ve 2.4 litre hacimli benzinli motor seçeneklerindeyse bir değişiklik bulunmuyor.

4 yorum:

  1. Mitsubishi'nin ilk nesli vagon (space star) olan bir aracın ismini buna vermesinin anlamı nedir?
    Nerdeyse tüm ümitlerini bağladığı asx'in 3. makyajını 5. senesinde geçirmesi bana pek hayra alamet gelmiyor.
    Ayrıca markanın hafızalardaki yerini canlı tutan evo'nun da banttan kaldırılması ve yerini alma ihtimali olan hibrit versiyonuna dair hiçbir açıklamanın olmaması..
    Bütün bunları kara günlerin bitmeyeceği olarak algılıyorum. Sizin bu konudaki yorumlarınız nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitsubishi'nin gidişini ben de pek hayırlı görmüyorum. Sadece araç görünümü olarak değil sunulan motor seçenekleri de pek umut vermiyor şimdilik. Son zamanlarda sergiledikleri konseptlere benzer araçlar yapmaya başlamazlarsa işleri iş.

      Sil
    2. Almaya kalksak satarlar mı acaba? Saabı alamadık belki bunu alırız.

      Sil
  2. facelift bence tamamen başarısızlık eseri. sorumlular bu araca bakınca övünüyorsa sorun kronik.

    YanıtlaSil