20 Kasım 2015 Cuma

BMW Compact Sedan Concept


Şu sıralar otomobilseverlerin gözü Los Angeles tarafına çevrilmiş olsa da gezegenin öbür ucunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Alman üretici BMW, ileride 1 Serisi Sedan halini alması planlanan kompakt otomobilinin konsept halini Çin'de tanıttı.


Önden çekişli ve Çin'e özel bir model olarak seri üretime alınacağı açıklanan otomobilin böyle kalmaması yararına olabilir gibi görünüyor. Öne doğru çıkıntı yapan BMW böbrekleri, M versiyonlarında görmeye alıştığımız agresiflikte ön tampon tasarımı, LED farlar, 20 inç çaplı jantlar, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları, şişkin çamurluklar, arka tampona  gizlenmiş egzoz çıkışları, yüksek yapılı bagaj bölümü ve LED stoplar aracın görsel detayları arasında sayılabilir.


İç mekanı seri üretime geçildiğinde diğer 1 Serisi modelleriyle paylaşılacak olsa da konsept için özel bir çalışma yapan BMW dijital gösterge paneli, head up display, üç kollu direksiyon simidi, sabit kafalıklı sportif koltuklar, turuncu ambiyans aydınlatması ve dokunmatik kumandalar gibi detayları araca uygulamış.

6 yorum:

  1. bugün bir kaç saat önce bmw 3 serisi yeni kasa ile renault latitute kavşakta nasıl becerdilerse kafa kafaya çarpışmışlar. olay yerine gittik bmw pert, renaultta nispeten çok daha az hasar var. renault'un içindeki adam yürüyerek çıktı, bmwdeki için ambulans çağırıldı adam hastanelik. nasıl bir marka algısı var ki meydandaki kalabalık hala nasıl olur da bmw bu şekilde hasar alıp sürücü hastanelik olur diye şaşkındı. eyy alaman pazarlaması sen nelere kadirsin dandik araçları 2 katı fiyata iteliyorsun. bravo.

    YanıtlaSil
  2. Kafa kafaya çarpışmalarda hangi tarafın daha fazla hasar alacağını belirleyen en önemli etken araçların ön tamponlarının yaklaşık olarak (yükseklik olarak) ortasında bulunan en dirençli kısmın yüksekliğidir. Birebir aynı iki aracın birine sadece sürücü ve birine sürücü + 2 yolcu yüklenip kafa kafaya çarpıştırıldığında sadece sürücüsü bulunan aracın tabiri caizse daha ağır (ve daha alçak) olan aracın içine girdiği görülür.

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca hastanelik olmanın bir sürü nedeni var. Örneğin emniyet kemeri takmamış olmak güzel bir başlangıç. Veya kaza nedeniyle kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılmış olabilir. Şartların tamamını bilmek gerek.

    YanıtlaSil
  4. Sadece Çin'e özel mi? Türkiye'ye yada Avrupa'ya gelmeyecek mi bu model? Türkiye'de çok iyi iş yapar bence. A3 ve CLA'dan ciddi müşteri kapardı. Bence Borusan, BMW'ye baskı yapıp getirir Türkiye'ye. Çok beğendim. A3 Sedan'ın yanında ayrı bir dünya olarak duruyor.

    YanıtlaSil
  5. renault latitute'u bilemem ama bmw'nin iihs'de aldığı skorlara bakacak olursak zaten güvenli bir araç olmadığı ortada.small overlap skoru kötü. güvenli bir araç değil, ben de almanların hepsini aynı kefede değerlendirmesem de bmw ve vw gibi markaların ülkemizde hakettiğinden daha fazla ilgi gördükleri kanısındayım. para kolay kazanılmıyor dolayısıyla şartlar ne olursa olsun o paraya en azından bir japon aracının skorlarını bekliyor insan. ilk yorumu yapan arkadaşa hak veriyorum,alman markalarının çoğu, yapılan reklamlarındaki gibi iyi araç üretmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. small overlap. hemen uyarıyorum kendilerini

      Sil