28 Ekim 2015 Çarşamba

Mazda RX-VISION


Bu yıl Tokyo otomobil fuarının en can alıcı araçlarından birisi Mazda standında görülecek. Firmanın sportif araçlarına verdiği ek olan RX'e sahip konsept Kodo tasarım dilinin yanında Rotary motorun da temsilcisi olmaya devam ediyor.

Henüz teknik verileri açıklanmamış olan otomobil ince uzun ve basık yapısıyla dikkat çekiyor. Son zamanlarda bütün Mazda modellerinde görmeye alıştığımız ön panjur ve MX-5'i andıran küçük farlar agresif bir ön bölüm sunarken ön tamponun altına eklenen karbon fiber splitter ve ince hava girişleri şık görünüyor.


Kaputun kenarlarıyla birlikte çamurluklar da şişerken dev jantlar, kalın yan etekler, ince yan aynalar ve yatık A sütunu görünüme sportif bir hava katmış. Pürüzsüz bir yan görünüme sahip olan konseptin kısa tutulan arka bölümündeyse bir çift egzoz çıkışı, küçük stoplar ve difüzör görülebiliyor.

Sade bir yapıya sahip iç mekanda özellikle vites konsolu eskinin TVR modellerini hatırlatırken üç yuvarlak göstergeden oluşan gösterge tablosu, metal pedal seti ve üç ince kola sahip direksiyon simidi sportif sürüşlerden hoşlananları tatmin edebilecek tasarım detayları. Bu arada iç mekanın büyük bölümünde deri ve Alcantara döşemeler kullanıldığını belirtelim.

3 yorum:

  1. RX-7 mi geliyor yoksa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şeyi söylicektim.arka rx-7'yi acayip andırıyor

      Sil
  2. Yeni rotary geliyor. Efsane bir araç bekliyorum Mazda'dan. Rx-8 i satıp alırız artık.

    YanıtlaSil