28 Ekim 2015 Çarşamba

Yamaha Sport Ride Concept


Bu yıl Tokyo otomobil fuarı ortalıkta ismini çok duymadığımız üreticilerin de daha cesur davranışlar sergilemesine şahit oluyor. Henüz seri üretime alınan bir otomobili bulunmayan ünlü marka Yamaha da bu markalardan birisi.

3.900 mm boya, 1.720 mm genişliğe ve 1.170 mm yüksekliğe sahip olan bu araç üretiminde kullanılan karbon fiber sayesinde sadece 750 kg ağırlığında. Sivri burun yapısı ve LED farlarıyla iddialı bir görünüm sunan aracın gövdesi üzerinde birçok aerodinamik yardımcı görülebiliyor.


İnce bir kolla kapılara bağlanan aynalar, B sütununa eklenen deflektörler ve arkaya yerleştirilen spoiler dışında arka tampon altında bir de difüzör sunan aracın çiftli egzoz çıkışı stopların arasına yerleştirilmiş. Ayrıca tavanın arka kısmına da bir hava girişi eklenmiş.

İki kişilik oturma kapasitesine sahip olan konseptin iç mekanında deri döşemenin yanında çıplak bırakılmış zeminler de göze çarpıyor. Bu haliyle küçültülmüş bir Pagani Zonda'yı hatırlatan aracın yolcu koltuğu arkasında ek bagaj alanı bulunuyor.

Kaputu altında görev yapan motor kesin olarak açıklanmamış olsa da söylentilere bakacak olursak 3 silindirli ve 1 litre hacimli bir benzinli motor adaylardan en güçlüsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder