13 Ekim 2015 Salı

Ferrari F12tdf


Ferrari'den beklediğimiz haber sonunda geldi. Geçtiğimiz aylarda defalarca fotoğraflanan ve F12 GTO olarak adlandırılacağı düşünülen F12berlinetta varyantını F12tdf ismiyle tanıtıldı. 799 örneği bulunacak olan araç, ismini, 50'li ve 60'lı yıllarda İtalyan markanın domine ettiği Tour de France dayanıklılık yarışından alıyor.


Daha ilk bakışta farklı bir araç olduğunu belli eden F12tdf yarışlarda kullanılanları andıran bir aerodinamik pakete sahip. Uzayan burun kısmında daha farklı bir ön panjur kullanılan otomobilin ön tamponu altında splitter, deflektörler ve hava kanalları yer alıyor. Kaputta yer alan havalandırma deliği ikiye bölünürken ön çamurluk arkası, yan etekler ve kapıların arkasında aero paketin irili ufaklı parçaları görülebiliyor.


Farklı tasarıma sahip 20 inç çaplı jantlar önde 20 mm daha geniş lastiklere ev sahipliği yaparken arka çamurlukların üzerine de hava çıkışları eklenmiş. Bagaj kapağı ve arka tampon da yeniden şekillendirilirken daha büyük difüzör ve farklı alt tasarımın da yardımıyla aerodinamik bastırma kuvveti neredeyse iki katına çıkmış.


Kaputu altında 6.3 litre hacimli v12 motoru koruyan otomobil artık 780 beygir güç, 705 Nm tork üretebiliyor. Elden geçirilen şanzımanı %6 kısaltılan vites oranlarıyla vites büyütürken %30, küçültürkense %40 daha hızlı hale gelmiş. Daha bol kullanılmış karbon fiber sayesinde ağırlığı da 110 kg azaltılan araç 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken 200 km/s sürate ulaşması 7.9 saniye sürüyor. LaFerrari'den alınan fren sistemi sayesinde 100 km/s süratten durağan hale 30.5 metrede geçilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder