15 Ekim 2015 Perşembe

Callaway Competition Corvette C7 GT3-R


Corvette Stingray'in yarış versiyonlarından birisi daha hazır. C6'da olduğu gibi Callaway Competition tarafından hazırlanan GT3-R markayı 2016 yılında pistlerde temsil etmeye başlayacak. Daha önce tanıtılan C7.R ile birlikte Chevrolet'nin pistlerdeki tanınırlığı yükselişte.


Tamamı karbon fiberden üretilmiş bir gövdeye sahip olan otomobilde genişletilmiş çamurluklar, yan eteklerin altına alınmış egzoz çıkışları, kaput üzeri ve çamurluk arkalarına yerleştirilmiş hava çıkışları, tavana eklenen acil durum çıkışı, bagaj kapağı üzerine eklenen, biri küçük, diğeriyse dev boyutlardaki iki spoilerle geniş difüzör gibi detaylar dikkat çekiyor.


İç mekanı diğer markaların güncel yarış araçlarında olduğu gibi hazırlanan otomobilde tam boy takla kafesi, tek hareketle yerinden çıkabilen yarım direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, yangın söndürücü, yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunuyor.

Detaylı teknik verileri açıklanmayan aracın kaputu altında 6.2 litre hacimli bir v8 motor bulunduğuysa biliniyor. 600 beygir güç üretebilen ünite bu gücü arka tekerleklere 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder