3 Ekim 2014 Cuma

SsangYong XIV-Air


Bu yıl Paris'te konsept model sergileyen üreticiler arasına SsangYong da katıldı. Markadan alıştığımız üzere tanıtılan araç bir SUV olsa da bu sefer otomobilin bir farklılığı mevcut.

Agresif görünümlü bir ön tampona sahip olan araçta LED farlar kullanılırken jantlar dahil bütün yan görünüm seri üretime hazırmış gibi duruyor. Stopları da LED teknolojisine sahip olan konseptin arka tamponu öndekinin kopyası gibi duruyor.


Konseptin en çok dikkat çeken yanıysa tavanı. Çift parçalı olarak açılabilen targa tavana sahip olan aracın B sütunu bulunmazken kapı camları çerçevesiz tasarlanmış. Targa tavan parçalarının arasına da birleştirici bir kemer eklenmiş.

İç mekanda çift renkli deri döşeme, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekrandan oluşan bir orta konsol görülebilirken kaput altında 1.6 litre hacimli benzinli ve Diesel motorların kullanılacağı açıklandı. Önden veya dört tekerlekten çekişli olarak hazılanabilen araçta 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlar tercih edilebiliyor.

1 yorum: