12 Ağustos 2014 Salı

McLaren 650S Sprint


McLaren'in MP4-12C yerine geçirdiği otomobili 650S'e yeni versiyonlar eklenmeye devam ediyor. Daha önce GT3 modeliyle pistlere inen araç şimdi de Sprint isimli yarış versiyonuna kavuştu.

GT3'e oranla standart modellere daha yakın özellikler sunan yeni aracın yenilenen ön tamponunda farklı bir splitter sunulurken daha büyük difüzör ve spoiler donanıma eklenmiş. Hafifletilmiş tek bijonlu jantları 19 inç çaplı olan 650S Sprint'e donanıma entegre pnömatik lift eklenerek lastik değiştirme süresi minimuma indirilmiş.


İç mekana geçildiğinde Alcantara döşemeler, sabit yapılı karbon fiber yarış koltukları, altı noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, neredeyse her yüzeyde göze çarpan karbon fiber, hava yastığı alınmış direksiyon simidi, ve takla kafesi dikkat çekiyor.


Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde büyük modifikasyon çalışmaları yapılmayan aracın bu ünitesi ve şanzımanı pist kullanımı için yeniden kalibre edilirken fren ve süspansiyon sistemleri de elden geçirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder