17 Nisan 2012 Salı

TUNINGWERK BMW 1 Serisi M Coupé


BMW 1 Serisi M Coupé'yi güçlendiren firmalar arasına TUNINGWERK de katıldı. Otomobili neredeyse FIA kurallarına uyan bir yarış aracına çeviren firma sivil yollarda fark yaratmak istiyor.

Gövde üzerinde bulunan çıkartmaların dışında ön splitter, hava çıkışlarına sahip kaput, dev arka spoiler ve bagaj kapağı karbon fiberden üretilen otomobilde kullanılan 19 inç çaplı jantlar hafifletilmiş. Süspansiyon ve fren sistemleri de güçlendirilen aracın ön aksında 38, arkadaysa 37 cm çaplı fren diskleri görev yapmakta.


İç mekanına geçildiğinde arka koltukların yerini bir takla kafesinin aldığı görülürken Recaro'dan alınan koltuklar da karbon fiberden üretilerek hafifleme sağlanmış. 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerini de donanımına ekleyen TUNINGWERK kapılar ve ön konsolaysa dokunmamış.

Egzoz sistemiyle beraber şanzımana da daha uzun oranlı bir son dişli ekleyebilen firma motor üzerine de yoğunlaşmış. Çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli üniteyi 528 beygir güç, 614 Nm tork üretebilecek hale getiren üretici maksimum sürati 300 km/s'in üzerine çıkarmış.

Araca bir de değer biçen modifikasyon firması ek işlemlerle birlikte tamamlanmış otomobili Almanya'da 119.000 Euro'ya satıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder