22 Nisan 2012 Pazar

Lamborghini Urus


İtalyan üretici Lamborghini'nin uzun süredir beklenen SUV konsepti Urus sonunda resmi olarak tanıtıldı. 80 ve 90'lı yıllarda üretilen LM002 isimli arazi aracının varisi olan aracın seri üretimi hakkında kesin bir bilgi verilmese de bu tip araçlara olan ilgini her geçen gün artmasıüretim ihtimalini güçlendiriyor.

Tasarım dili günümüz Lamborghini modellerinde kullanlanla aynı olan Urus'un köşeli hatları marka için tanıdık. Ön tamponda bulunan büyük hava emiş yarıkları ve geniş çamurluklar, 24 inç çaplı jantlar ve yine köşeli tasarıma sahip dört egzoz çıkışıyla birlikte sportif görünümü pekiştirmekte.


İnce yapılı yan camlar, yan aynalar yerine yerleştirilen kameralar ve gizlenmiş kapı kolları aracın fütüristik bir konsept olduğunu belgelerken LED teknolojisine sahip ince yapılı stoplar, büyük difüzör ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler şık görünümleriyle dikkat çekmekte.

İç mekanında daha da fütüristik bir hava esen Urus'un bu kısmında yer alan her panel üzerinde özel bir karbon fiber kaplama ve parçalı deri döşeme görülebiliyor. Yan taraflarda bulunan kameraların canlı görüntüleri A sütunlarının dibine yerleştirilen ekranlara aktarılırken dijital göstergeler, ince havalandırma ızgaraları ve ara konsolda bulunan kontrol düğmeleri içeride bir Aventador havası esmesini sağlıyor.


Alt kısmı düzleştirimiş direksiyon simidinin arkasına büyük vites değiştirme kulakçıkları yerleştirilirken orta konsolun büyük bölümü yerinden çıkartılabilen renkli bir bilgi ekranına ayrılmış. Aynı ekran ve havalandırma ızgaralarına sahip olan arka koltuklarda da sportif bir hava eserken ön koltukların sırtlıklarında da karbon fiber kullanılması bu alandaki görünümü daha da etkileyici kılmakta.

Motoru hakkında detaylı bir bilgi verilmeyen aracın yaklaşık 600 beygir güç üreteceği ve çift kavramalı bir yarı otomatik şanzımana sahip olacağı açıklandı. Urus'ta bulunacağı kesinleşen bir diğer donanım da dört tekerlekten çekiş sistemi.

11 yorum:

  1. porsche, maserati ve bentley'den sonra bir baska 'kale' daha dustu malesef.. firmalari bu tur araclar uretmeye zorlayan anlayisin eseri bunlar..

    YanıtlaSil
  2. Aslında diğer üreticilerin tamamından önce düşmüştü Lamborghini. İlk SUV modelini 30 yıl önce üretmişti. LM002'den önce de traktör üretiyordu zaten Ferruccio Lamborghini :)

    YanıtlaSil
  3. 30 yil oncesini bilmem ama maserati kubang ve bentley'in o igrenc suv konseptinden sonra icim iyice cizzz etti. ferrari de suv uretsin tam olsun bari. bu arada engin otomobil bilgilerinizle yarisamayacagimi bir kez daha gordum, lambo'nun bu hikayesini bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  4. Lamborghini nin traktör üretimini sanırım bir çok kimse bilmiyor;
    Kendimden örnek vereyim dayımın bahçesini ilk aldığı yıllarda traktör olarak da turuncu bir Lambo su vardı.
    Millet bilmiyor ben dedim dayımda turuncu lambo var herkes gülüyordu, sonnra traktörün kendisini görünce epey afallıyorlardı.. :))
    ---------
    Ama şu bir gerçek ki VAG elini attığı herşeyin ruhunu kurutuyor.. :(((

    YanıtlaSil
  5. güzel traktör:)

    YanıtlaSil
  6. bmw x6 nın lambo versiyonu olmuşş. Bentleyin suvuda land roverın aynısıydı tuaf...

    YanıtlaSil
  7. ne bentley'nin kazulet suv'si land rover'a, ne de bu arac x6'ya benziyor. gozleri bir kontrol ettir kardes.

    YanıtlaSil
  8. bencede x6 benzemiss coupe suv olmus

    YanıtlaSil
  9. VAG en başta sana yazıklar olsun, modern dünyanın zalim patronusun sen, ileride tek tip otomobillere binerken bunun üreticisi de sen olucaksın merak etme. Otomobil dünyasını birincisi böyle kâr odaklı, hatta kâr odaklıdan ziyade kâr saplantılı firmalar, bir de saçmasapan tüketiciler bitirecek. Neyse bikaç kale daha var sağlam.

    YanıtlaSil
  10. Ya bide şunun tavan hattına bakıp ta tam X6 falan diyenler var, saçmalamayın ya gözünüzü seveyim, 5 saniye bakınca ilk 3 saniyede cayenne şasisi, son 2 saniyede volkswagen müdahaleli tasarımı burdayım diye haykırıyo.

    YanıtlaSil
  11. Valla neye benzediği tartışılır ama genel anlamda bir Lamborghini'nin benzemesini istemeyeceğim bir araç. Bakalım seri üretim versiyonu nasıl olacak.

    YanıtlaSil