2 Şubat 2012 Perşembe

Jeep Grand Cherokee SRT8


İşte dışarıdan bakıldığında olmaması gerekiyormuş gibi görünen birlikteliklerden birisi: Jeep ve Ferrari. Ana marka Chrysler ile birlikte Jeep'i de bünyesine katan Fiat'ın alt markalarından olan Ferrari bu sayede renklerini araziye de taşıyor.

Ünlü SUV Grand Cherokee'nin en güçlü seri üretim versiyonu olan SRT8 dışarıdan bakıldığında Rosso Corsa gövde rengi ve aracı boydan boya geçen siyah-beyaz şeritle dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantları, tavanı ve ön panjuru gibi siyaha boyanan aracın yan aynaları karbon fiberden üretilirken Brembo marka fren sisteminde kullanılan kaliperler de kırmızıya boyanmış.

Arka kısımda siyaha boyanan ve alt kısmına İtalyan bayrağının renkleri eklenen spoiler dikkat çekerken stoplar arasında bulunan çıta da siyaha boyanarak üzerine yerleştirilen Jeep logosunun kırmızı çerçevesinin daha da dikkat çekmesi sağlanmış.


Süspansiyon sistemi alçaltılan ve Fernando Alonso ile Felipe Massa için iki örneği üretilen bu özel Grand Cherokee'nin iç mekanında da kırmızı renkli deriyle kaplanmış sportif koltuklar ve ön panel dikkat çekerken Ferrari modellerini hatırlatması istenen gösterge tablosunda hız ve devir sayaçları sarıya boyanmış.

Motor kaputunun altında bir yenilik bulunmayan aracın 6.4 litre hacimli v8 ünitesi 465 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. benzinin amına koyar bu araç ha. 100 km de 50 litre yakar amk alonsoya verirsen

    YanıtlaSil
  2. Alonsonun sikinde olur mu?

    YanıtlaSil