2 Şubat 2012 Perşembe

Fiat 500L


Fiat 500 ailesi genişliyor. Üstelik bu genişleme halen üretilmekte olan 3 kapılı model yönünde değil tamamen yeni bir araçla oluyor.

Fiat'ın SUV hissi verebilen küçük MPV olarak tanımladığı araç yuvarlak hatlarıyla Fiat'ın güncel tasarım anlayışına uyuyor. Ön kısmı diğer 500 modellerini andıran otomobilin yan ve arka kısımlarıysa Güney Amerika'da satılmakta olan Uno'ya benziyor.

Geniş cam yüzeyleri sayesinde görüş açılarının başarılı olması beklenen araç 414 cm boya, 178 cm genişliğe ve 166 cm yüksekliğe sahip. 5 kişilik oturma kapasitesi sunan 500L'in ön kısmı gibi geri kalanında da Multipla'nın havası esiyor.

Teknik detayları henüz paylaşılmayan 3 motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan aracın 1.4 litre hacimli benzinli motoru iki versiyona sahip olacakken 1.25 litre hacimli turbo Diesel ünitenin ilk etapta bir versiyonu bulunacak.

10 yorum:

  1. Üstad Countryman'a çok benzememiş mi?

    YanıtlaSil
  2. bence harika olmuş. konsept mi bu fotolar yoksa seri üretim mi? umarım seri üretim versiyonudur.

    YanıtlaSil
  3. Countryman'ı andırıyor gerçekten de.

    Seri üretim versiyon bu.

    YanıtlaSil
  4. peki fiyat aralığı ile bir bilgi var mı?

    YanıtlaSil
  5. Henüz yok ama Mart ayında Cenevre'de gelecek daha detaylı bilgi.

    YanıtlaSil
  6. Skoda Fabia havası da yok değil.

    YanıtlaSil
  7. 500 büyüsü bozulmuş olur bence. aslında 500den çok yeni panda çizgileri var gibi. konum olarak ise sanki multipla' nın koltuğu uygun görülmüş sanki. ya da yeni idea mı desek...

    YanıtlaSil
  8. Multipla'ya biraz daha yakın gibi. Ben de 500 ailesinin bir üyesi olmasını çok içime sindiremedim. Mini ailesinin genişlmesini izliyor Fİat da ama bu modele yeni bir isim vererek de yapabilirdi bunu.

    YanıtlaSil