2 Şubat 2012 Perşembe

Hennessey HPE800 MP4-12C


Daha çok Amerikan otomobilleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla ismini duyuran firmalardan olan Hennessey Performance İngilizlerin ünlü süperspor otomobil üreticisi McLaren'in en yeni yol otomobili olan MP4-12C'yi de güçlendirdi.

İlk olarak çizimleri paylaşılan aracın kapsamlı bir aerodinamik pakete sahip olduğu görülebiliyor. Karbon fiberden üretilen gövde parçalarından ön tampon, büyük bir splitter ve birçok hava yarığına sahipken yan eteklerin 19 inç çaplı yeni jantlar ve arkada bulunan dev difüzörle uyumu dikkat çekici.

Arka tamponu da yenilenen araç bu kısımda da oldukça iddialı bir görünüm sunarken yükseklik ayarlı spoilerin üzerine yerleştirilen ek parçalar bastırma kuvvetini daha üst seviyelere ulaştırmış. Bagaj kapağı yenilenen aracın son olarak yan hava girişleri de makyajlanarak daha iddialı bir görünüme kavuşturulmuş.

İç mekan için bir tasarım yeniliği sunmayan Hennessey değişik renlerini bulunduracağı karbon fiber kaplamalarla müşterilerin seçeceği renkte deri ve Alcantara'ya uyum göstermeye çalışacak.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde ciddi zaman harcanan MP4-12C'nin bu bölümde yer alan birçok ekipmanı değiştirilerek 800 beygir maksimum güç mümkün kılınmış. Süspansiyon ve fren sistemleri ellenmeyen aracın egzoz sistemiyse titanyumdan üretilip dört çıkışla donatılmış.

2 yorum:

  1. güzel olmuş özellikle performans artışı dikkat çekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Bana biraz abartılı geldi açıkçası. Ben MP4-12C'nin sade görünümüne tav olmuştum.

    YanıtlaSil