21 Ocak 2012 Cumartesi

Chevrolet Code 130R ve Tru 140S


2012 Detroit otomobil fuarında ziyaretçileri bekleyen sürprizlerden birisi, hatta ikisi de Chevrolet'den geldi. Organizasyona iki küçük coupé konsepti getiren marka bu araçların seri üretime geçmelerine de olumlu bakıyor.

Code 130R olarak adlandırılan otomobil BMW 1 Serisi Coupé ile Chevrolet Camaro'nun birleştirilmesinden oluşmuş gibi duruyor. LED aydınlatma grubu, 20 inç çaplı jantlar, ince yapılı yan aynalar ve yuvarlak gövde hatlarına sahip olan aracın boyu 4.396, eni 1.816, yüksekliği 1.390 ve aks mesafesi 2.775 mm.


Daha köşeli hatları bulunan bir tasarıma sahip Tru 140S günümüz kompakt coupé modellerine ciddi bir rakip olabilecek gibi duruyor. Bu araçta da ince yapılı aynalar, LED aydınlatma grubu ve çift çıkışlı egzoz sistemi kullanan Chevrolet jant çaplarını 21 inç olarak belirlemiş. Boyu 4.507, eni 1.878 ve yüksekliği 1.360 mm olan otomobilin aks mesafesi 2.743 mm olarak açıklandı.

Turbo besleme ve Start&Stop sistemine sahip 1.4 litre hacimli motorlarını Opel modellerinden de tanıdığımız araçlar 150 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan 2+2 oturma düzenli otomobillerin birer konsept olsa da opsiyonel donanımda bir otomatik şanzıman olduğu belirtiliyor.

6 yorum:

  1. of of of ne güzel olmuş bunlar ya.. çok bozmadan seri üretime geçirirlerse gayet tutabilir.. Onur bey bunlar Camaro gibi Corvette gibi Amerika ağırlıklı araçlar mı olacak yoksa Chevy'nin genel olarak dünyaya açılan araçlarından mı? Aveo Spark vs vs gibi?

    YanıtlaSil
  2. 130r 1 coupe boyutlarında ama çirkin
    140s de eclipse i andırıyor.

    YanıtlaSil
  3. Gerek boyutları gerekse motorlarına bakacak olursak Avrupa'da da göreceğiz gibi bu araçları.

    Ben de 130R'ın tasarımını çok çekici bulmadım. 140S hoş duruyor ama bu şekilde üretilir mi bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. benzer olarak scirocco megane coupe ve juke kızılay tarafından dağıtılmış gibi yollarda, bu çirkin şeyleri de görmeyiz umarım

    YanıtlaSil
  5. Bu motor seçeneğiyle satılırlarsa epeyi popüler olmaları kesin gibi. Tabi bundan önce piyasaya çıkmaları gerekiyor. :)

    YanıtlaSil
  6. juke cidden çirkin ötesi de scirocco ve megane coupe gayet güzel araçlar. ayrıca ankara için konuşacak olursak öyle aman aman da yollarda göremiyoruz türk insanın coupe araca karşı olmasından dolayı.. illa 5/4 kapılı olacak, 2. elinde zarar etmeyecek falan fistan.. tru 140s seri üretim öncesi biraz daha hoş bir hale getirilirse ve Onur bey'in dediği gibi motoru korunursa gayet tutabilir..

    YanıtlaSil