20 Ocak 2012 Cuma

Acura RDX


Acura'nın 2012 Detroit otomobil fuarında tanıttığı konsept modelleri ILX ve NSX ile sınırlı değil. Bu araçların ardından belki de seri üretime en yakın konseptini sergileyen marka sportif çizgisini SUV modellerinde de sürdürmeye kararlı.

Yerini alacağı modelden daha büyük bir araç olan yeni nesil RDX daha uzun aks mesafesi ve daha geniş iz açıklıklarıyla daha güçlü bir duruşa sahip. Acura'nın köşeli tasarım anlayışını biraz hafifleyerek de olsa sürdüren SUV yalın hatlarıyla dikkat çekiyor.


İç mekanında diğer Acura modellerinin lüks görünümünü yakalayabilen konsept aracın üç kollu direksiyon simidi sportif bir etki yaratırken vites konsoluyla bağlantısı bulunmayan orta konsol ön kısımın taha ferah olmasını sağlamış. Orta konsolu üzerine büyük bir navigasyon ekranı yerleştirilen aracın donanımında geri görüş kamerası, internet radyosu, gerçek zamanlı trafik bilgileri, sesli SMS yollama fonksiyonu ve 60 GB kapasiteli navigasyon sistemi bulunuyor.

3.5 litre hacimli v6 motoru 273 beygir güç üretebilen RDX'in iki ve dört tekerlekten çekişli modelleri 6 ileri vitesli şanzımanla satılacak. Honda'nın Ohio'da bulunan tesislerinde üretilecek olan aracın satışına 2012'nin ilkbahar aylarında başlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder