6 Ağustos 2011 Cumartesi

Samsung SM7


Renault'nun Güney Kore pazarındaki ortağı Samsung geçtiğimiz aylarda yeni SM7'nin üzerindeki sır perdesini kaldırmıştı. Dış görünüşü oldukça heybetli olan otomobilin iç mekan tasarımı da sır olmaktan çıktı.

Güçlü hatlara sahip olan SM7'nin Avrupa pazarına Renault Safrane ismiyle girme olasılığı bulunsa da Latitude'ün çok yüksek satış rakamlarına ulaşmış olmaması bu büyük sedan için iyi bir haber değil. İç mekanında yeni nesil Renault modellerinden esintiler sunan SM7'nin direksiyon simidi, navigasyon kumandaları, kapı içleri, vites topuzu ve radyo kumandaları gibi kontrolleri ailenin diğer modellerinde de bulunurken en çok dikkat çeken yenilik yan destekleri ayarlanabilen koltuk kafalıkları olmuş.

Daha önceden de tahmin edildiği gibi Güney Kore pazarında 2.5 ve 3.5 litre hacimli iki benzinli motor seçeneğine sahip olacak araç her iki üniteyle de manuel kontrole de izin veren 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunacak. Küçük motoru 190 beygir güç, 243 Nm tork üretebilen aracın büyük hacimli motoruysa 258 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder