6 Ağustos 2011 Cumartesi

Lotus Elise ve Exige Final Edition


İngiliz üretici Lotus, yakında üretimden kaldıracağı 1.8 litre hacimli motora sahip Elise ve Exige modellerinin özel versiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. Avrupa'nın ardından şimdi de Kuzey Amerika pazarına özel versiyonları tanıtan firma toplam 3 versiyonla bu araçların üretimine son verecek.

Tamamında kompresör beslemeye sahip 1.8 litre hacimli Toyota motorları kullanılan araçlardan Elise SC 218 beygir güç üretebilirken Exige Matte Black ve Exige S260, 257 beygir güç üretebiliyor.

Elise SC Final Edition isimli il otomobilden 15 adet üretileceğini açıklayan Lotus, aracın başlangıç fiyatını 57.500 Dolar olarak açıkladı. Donanımında siyah renkli arka difüzör, çift hava yastığı, alüminyum aksesuarlar, siyah renkli jantlar, sportif süspansiyon sistemi ve Alcantara döşeme bulunan aracın opsiyonel donanımındaysa deri kaplı iç mekan, özel paspaslar, ses izolasyonu, mat siyah açılır tavan, iPod bağlantısı, limitli kaymalı diferansiyel ve çekiş kontrol sistemi bulunuyor.

25 örneği 69.900 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak olan Exige Matte Black Final Edition mat siyah gövde renginin yanında limitli kaymalı diferansiyel, ultra hafif jantlar, klima, ses sistemi, alarm, motor çaıştırma düğmesi, siyaha boyanmış arka difüzör ve çift hava yastığını standart donanımda sunarken opsyionlar arasında Alcantara kaplı iç mekan, çekiş kontrol sistemi, sertlik ve yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi, ses yalıtımı, iPod bağlantısı ve alüminyum aksesuarlar bulunuyor.

30 örneği bulunacak ve tanesi 67.500 Dolar'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak Exige S260 Final Edition'da bütün gövde renklerini broşüre kadan Lotus, gövde rengi dışında Matte Black'in donanım listesine sağdık kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder