3 Ağustos 2011 Çarşamba

Infiniti FX


Japon üretici Infiniti, ilginç tasarımlı crossover modeli FX'i makyajladı. İlk etapta ana pazar A.B.D.'de satılacak olan versiyonları tanıtılan aracın genel hatları aynı kalmış.

İlk bakışta tasarımındaki değişikliklerin anlaşılması gerçekten sor olsa da son yıllarda tanıtılan Infiniti konseptlerinden alınmış gibi duran farlar, hafifçe makyajlanmış ön panjur ve rötuşlanmış ön tampon farklı bir duruş sergiliyor. Jant seçenekleri içerisine yeni tasarımlar eklenen aracın gövde rengi seçenekleri de artırılmış. Arka kısmı bir bütün olarak değişmeyen FX'in stoplarında bol bol LED kullanılmış.

İç mekanının da genel hatları aynı kalan aracın kumanda düğmelerinde ufak tefek yenilikler bulunurken gösterge paneli daha sportif bir görünüme kavuşmuş. İç döşeme seçeneklerinin sayısında da artış olan aracın donanımı da zenginleştirilmiş.

A.B.D. pazarı için FX35 ve FX50 modelleri üretilmeye devam edecek olan serinin Avrupa'da FX37, FX30d ve FX50 model gamına sahip olması kuvvetle muhtemel. FX35 modelinde kullanılan 3.5 litre hacimli v6 motor 303 beygir güç, 354 Nm tork üretebilirken FX50'de görev yapan v8 ünite 5 litre hacimli, 390 beygir gücünde ve 500 Nm tork üretebiliyor.

Modellerin tamamında 7 ileri vitesli otomatik şanzımanın elden geçirilmiş bir modeli görev yaparken FX35 modeli dört tekerlekten çekişli veya arkadan itişli olarak sipariş edilebiliyor. FX50 modelindeyse sadece dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor.

2 yorum:

  1. ABD pazarının burada ( vergiler ve benzin fiyatları aynı olarak ) olmasını isterdim. Bu vergi ve benzin fiyatlarında bile insanlar suv alıyor, herhalde burası ABD pazarı gibi olsa suv'si olmayan kalmazdı.

    YanıtlaSil
  2. Bence oran pek değişmezdi. Değişen şey motor performansları olurdu A.B.D.'de olduğu gibi. Kimse gidip de FX30d almazdı mesela. Focus 1.6 TDCI filan gibi araçlar yerine de sürekli ST ve RS görür olurduk.

    YanıtlaSil