18 Ağustos 2011 Perşembe

Porsche 911 Carrera


Efsane devam ediyor. Porsche'nin imzası haline gelen bir model olan 911 serisi gelişmeye devam ediyor. 356'dan beri ana hatları neredeyse aynı kalan araç 2012 model yılında satışına başlanacak olan 991 kodlu serisinde de alışılmışın dışına çıkmıyor.

İlk bakışta yeni bir model olduğunu anlamak zor olsa da LED aydınlatması sunan yeni ön tampon, yeni jant seçenekleri, kapılara alınan yan aynalar, daha uzun arka kısım ve yine LED teknolojisine sahip ince yapılı stoplarla 997 kodlu kasadan ayrılıyor.


İç mekanında daha kaliteli malzemelerle birlikte Panamera ve Cayenne modellerini andıran bir yapı sunan 911'in koltuklarının arasına da kontroller serpiştirilmiş. Vites konsolunun yukarıya doğru ilerlemesine neden olan açılı yapı orta konsolu daraltırken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidinin göbeğinin üstünde otomatik şanzımana ait göstergeler bulunuyor.

Motor seçenekleri henüz açıklanmayan aracın baz modelinde 3.4 litre hacimli Boxer ünitenin kullanılması beklenirken Carrera S'te hacmin 3.6 veya 3.8 litreye yükseltilmiş olması muhtemel.

2 yorum:

  1. yeni 911 tasarlamak da bıçak sırtı iş valla. hem sürekli güncel kalabileceksin hem de 911 çizgisini bozmayacaksın. istersen boz, canına okurlar adamın :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de öyle. Her geçen gün de daha zor bir iş oluyor yenisini tasarlamak.

    YanıtlaSil