5 Kasım 2010 Cuma

Chevrolet Camaro SSX


2010 SEMA Show'a en iyi hazırlanan firmalar arasında ev sahiplerinden Chevrolet'nin olması kimseyi şaşırtmıyor. Bu fuar sırasında Corvette modelini temel alan iki aracını tanıtan firma Camaro üzerinde de oldukça zaman harcamış.

Pist kullanımı için hazırlanan "X" serisinin Corvette Z06X'ten sonraki ikinci üyesi olan Camaro SSX'te ağabeyinden alınan özellikler dikkat çekiyor. Özel bir beyaz renge sahip olan gövdesinde kaput, kapılar, yan yanalar, splitter, ayarlanabilir arka spoiler ve yan etekler karbon fiberden üretilen aracın 20 inç çaplı jantları siyaha boyanmış.

Ön ve arka camı polikarbonattan üretilen aracın iç mekanında yangın söndürücü, takla kafesi, yan camlar için file, süet direksiyon simidi, sportif pedal kiti, yarış koltukları ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunurken arka koltuklar, ses yalıtım malzemeleri ve paspaslar araçtan çıkartılmış.

Süspansiyon, fren ve egzoz sistemi modifiye edilen aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru da elden geçirilirken 6 ileri vitesli manuel şanzımanı güçlendirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder