4 Kasım 2010 Perşembe

Chevrolet Corvette Z06X


Chevrolet'nin 2010 SEMA Show sırasında sergilediği araçların detayları da açıklandı. Özellikleri basına sunulan araçlardan ilkiyse bir Corvette. Z06X isimli otomobil pist sürüşleri için geliştirilmiş.

Özel bir beyaz gövde rengine sahip olan aracın kasasında boyanmamış karbon fiber parçalar da bulunuyor. Ön tamponun alt kısmında bulunan splitter, yan etekler ve büyük boyutlu, ayarlanabilir arka spoiler de karbon fiberden üretilirken kaput ve tavanda da aynı malzeme kullanılmış. Arka camı polikarbonattan üretilen aracın far kapakları da yenilenmiş.

İç mekanında kırmızıya boyanmış takla kafesi ve 5 noktalı emniyet kemerlerine sahip yarış koltuklarıyla dikkat çeken aracın donanımında yangın söndürücü, takla kafesine sabitlenmiş kamera, sportif pedal seti, pencere fileleri ve sürücü için içecek düzeneği bulunuyor.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jnatları iyah renge boyanan aracın fren sisteminde karbon seramik dikler görev yaparken egzoz sistemi de yenilenmiş. Aracın yenilenen bir diğer sistemiyse ayarlanabilir sertliğe ve yüksekliğe sahip süspansiyonu olmuş.

Aracın 7 litre hacimli v8 motoru üzerinde büyük bir modifikasyon çalışması yapılmış olmasa da hava emiş ve soğutma sistemleri geliştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder