20 Şubat 2010 Cumartesi

Citroën DS3 Racing



Citroën, 2010 Canevre otomobil fuarında sergilenecek olan modelleri arasına DS3'ün en sportif modelini de ekledi.

Yeniden tasarlanan ve altına bir splitter eklenen ön tamponu, turuncu renkli ızgarası, 18 inç çaplı jantları, gövde üzerinde bulunan çıkartmaları ve kromajlı egzoz çıkışıyla sportifliğini belli eden otomobil turuncu renge boyanmış tavanı, yan aynaları ve jantlarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor.

Turuncu renk kullanımı iç mekanda da devam etmiş. Ön konsol, vites topuzu ve vites kolu platformu bu renge boyanırken orta konsol, kapı içleri, gösterge siperliği ve altı düzleştirilmiş olan direksiyon simidinin alt kısmı karbon fiber görünümlü malzemelerle kaplanmış.

İç mekanda, bu araca özel diğer bir donanımsa etkileyici görünümlü yarış koltukları. Yan destekleri çok yüksek olan koltukların kafalıkları da sabit.

Standart DS3 modellerine göre 15 mm daha alçakta duran aracın fren sistemi de yenilenmiş. Artık ön aksta 4 pistonlu kaliperler kullanılırken ESP'nin programı da daha sportif sürüşlere imkan tanımak için yeniden yazılmış.

Kaputun altında görev yapan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor, PSA modellerinin yanında Mini modellerinde de kullanılıyor. 200 beygir güç ve overboost durumunda 275 Nm tork üretebilen motor Peugeot RCZ'de kullanılanla aynı özellikleri sergiliyor.

Satışına 2010 yılının ikinci yarısında başlanacak olan otomobilden 1.000 adet üretilmesi planlanıyor.

4 yorum:

  1. Alfa Romeo Mito ve Audi A1 bundan daha güzel.
    Ayrıca Audi A1'de de DS3 modeli gibi oldukça fazla kişiselleştirme olanakları bulunacak. Fakat piyasaya daha sonra çıkacak olan yeni C4 ve DS4,
    C segmentinde etkili birer seçenek olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Citroën bu aracı tasarlarken biraz fazla abartıya kaçmış gibi geliyor bana. Orijinallik, biraz sadelikle de sağlanabilirdi.

    YanıtlaSil
  3. İlla bu modele özel farklılıklar uygulanacaksa turuncu renk yerine karbon görünümlü kaplama (bu sınıfta anca görünümlü olur :) ya da parlak piyano siyahı renk tercih edilse daha güzel olurmuş.

    YanıtlaSil
  4. ölürüm bu arabaya ben ya <3

    YanıtlaSil