12 Eylül 2009 Cumartesi

BRABUS E V12


BRABUS, W212 kasa kodlu E serisi temelleri üzerine geliştirdiği E V12 modelini sınırlı seri üretilecek bir otomobille tanıttı.

2009 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılmasının ardından satışına başlanacak olan araç aerodinami konusunda önemli gelişmeler kaydetmiş. Önde yeni bir tampon görev yaparken aracın arkasında karbon fiberden üretilmiş bir bagaj üstü spoiler ve difüzör bulunuyor. Otomobilin en çok dikkat çeken ayrıntısıysa şüphesiz arka tekerlekler üzerine geçirilmiş paneller.

Motor kaputunun altına göz attığımızda BRABUS'un yine yapacağını yaptığını görüyoruz. 6.3 litre hacimli v12 motor çift turbo besleme yardımıyla 800 beygir güç, 1420 Nm tork üretebilmekte. Birçok BRABUS modelinde olduğu gibi E V12'de de maksimum tork değeri elektronik olarak 1100 Nm'de sınırlandırılmış.

Aracın performans değerleri de tahmin edileceği gibi göz kamaştırıcı: 0-100 km/s deparını 3.7 saniyede tamamlayan otomobil 200 km/s sürate ulaşmak için 9.9 saniyeye ihtiyaç duyarken 300 km/s'e 23.9 saniyede ulaşılıyor. Maksimum sürati 350 km/s'te sınırlandırılan otomobil BRABUS'a göre sınırlama kaldırılırsa 370 km/s'in üzerine çıkabilecek potansiyele sahip.

Gücü kontrol altında tutabilmek için araca ayarlanabilir bir süspansiyon sistemi, daha güçlü dengeleyiciler, yeni bir fren sistemi ve 19 inç çaplı jantlar eklenmiş.

Lüks donanıma da önem veren BRABUS, standart E serisi modellerde görev yapan üç kişilik arka koltuk yerine bu bölümde iki adet tekli koltuk kullanmış.

Sadece 10 örneği üretilecek olan otomobilin fiyatıysa 498000 Euro'dan başlıyor.

2 yorum:

  1. Yan paneller gerçekten ilginç.Eğer kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmazsa diğer firmalarda da yakın gelecekte görebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Sanırsam bu yan paneller sadece sınırlı üretim versiyonda bulunacak. Standart modeller piyasaya çıkınca hep beraber görebileceğiz işin aslını.

    YanıtlaSil