9 Eylül 2009 Çarşamba

McLaren MP4-12C


McLaren'in 2009 Frankfurt otomobil fuarında sergileyeceği süperspor otomobili MP4-12C tanıtıldı.

Gerek dış gerekse iç tasarımı sadeliği sportiflikle birleştirebilmiş bir görüntü çizen aracın kapıları McLaren F1'de olduğu gibi yukarıya doğru açılırken bu otomobilin aksine MP4-12C iki kişilik oturma kapasitesi sunuyor.

Aracın M838T kodlu motoru 3.8 litre hacimli bir v8. Çift turbo besleme yardımıyla gücü 600 beygir civarında olacağı açıklanan motorun üretebildiği maksimum tork değeri de 600 Nm.

Otomobilin en ilginç yanlarından birisi de şanzımanı. 7 ileri vitesli, çift debreyajlı otomatikleştirilmiş bir şanzımana sahip olan otomobilin vites oranları direksiyonun arkasına yerleştirilmiş kumandalarla ayarlanabiliyor. Pre-Cog adı verilen sistemse direksiyon arkasındaki pedallara vites değiştirmeden önce hafifçe basınca şanzımanın, vites değişimine hazır duruma daha çabuk gelmesini sağlıyor.

3 yorum:

  1. Uzun bir sessizlikten sonra Mclaren in yeni otomobili nihayet geldi.En çok merak ettiğim atası Mclaren F1 gibi bir efsane olabilecek mi? Bakalım zaman göstericek...

    YanıtlaSil
  2. F1'den çok daha kullanılabilir bir otomobil olduğu belli fakat bu aracın da yerinin ayrı olacağı kesin gibi neredeyse.

    YanıtlaSil
  3. vites oranları için seçenekler sınırsız değildir tahminimce. önceden belirlenmiş oranlardan seçim yapılabildiğini tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil