17 Ağustos 2010 Salı

Lancia Stratos


Üzerindeki sır perdesi geçtiğimiz hafta kaldırılan yeni nesil Stratos hakkında daha detaylı bilgiler gelmeye başladı. Teknik veriler de açığa çıktıkça bu otomobilin ne seviyede bir sporcu olduğu daha da iyi anlaşılıyor.

Öncelikle bu tek örnek otomobili kimin ısmarladığını açıklayalım. Aracın sahibi, otomotiv endüstrisine parça sağlayan bir Alman firması olan Brose'nin başında bulunan Michael Stoschek'ten başkası değil. Orijinal Stratos, İtalyan tasarım firması Bertone'nin bir eseri olsa da güncel modelin üretimi için Pininfarina garajı seçilmiş.

Otomobilin altyapısıysa oldukça heyecan verici bir araçtan alınmış. İç mekanda görülen Ferrari parçalarını yeterli bulmayan yeni otomobilin karbon fiber gövdesi Ferrari 430 Scuderia temelleri üzerine yerleştirilmiş. Bu otomobilin 4.3 litre hacimli v8 motoruna sahip olan araç 510 beygir güç üretebiliyor.

Şanzıman ve süspansiyon sistemini de Ferrari ile paylaşan Stratos'un karbon seramik fren sistemi de aynı araçtan alınmış. Hatta dikkatli bir şekilde bakıldığında fren kaliperlerinin üzerinde bulunan Ferrari yazısını görmek mümkün.

Yaklaşık 1.240 kg olması beklenen ağırlığı ve 50:50 yük dağılımıyla oldukça seri olacağı aşikar olan otomobilin seri üretimi hakkında bir bilgi verilmese de 25 adetlik bir sınırlı serinin üretilmesi gündemde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder