15 Ağustos 2010 Pazar

G-POWER M5 Hurricane RR


G-POWER, BMW M5 temelleri üzerine geliştirdiği Hurricane RR adlı otomobiliyle en hızlı sedan dalında dünya rekoru kırdı. Önceki rekoru da Hurricane RS modeliyle elinde bulunduran firma bu şekilde kendisini de geliştirmiş oldu.

Dışarıdan bakıldığında diğer G-POWER modellerinde olduğu gibi sadeliğini koruyabildiği görülen otomobilde splitter ile donatılmış yeni bir ön tampon, makyajlı bir arka tampon, yeni yan etekler, bagaj üstü spoiler ve 20 inç çaplı jantlar bulunuyor.

Rekor denemesini yapan araçta 19 inç çaplı jantlar kullanan firma aracın fren sistemini yenilerken elden geçirilen süspansiyon sisteminin yükseklik ve sertliği ayarlanabiliyor.

İç mekanda Nappa deri döşeme, karbon fiber kaplamalar, sportif direksiyon simidi ve maksimum değeri 400 km/s'e ulaşan bir hız göstergesi kullanan G-POWER bu aksesuarların hakkını verebilen bir performans sunuyor.

Hurricane RS'te kullanılan çift kompresör beslemeli, 5 litre hacimli v10 motor 750 beygir güce sahipti ve maksimum sürati 367.4 km/s'e ulaşıyordu. Hurricane RR'daysa aynı motor 800 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.35 saniyede ulaşabilen otomobilin 0'dan 200 km/s sürate ulaşması için sadece 9.5 saniye yeterli oluyor. Durağan halden 300 km/s sürate 25.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 372 km/s.

Rekortmen otomobile sahip olmanın bedeliyse düşük değil. Araç, Avrupa'da aksesuarlarıyla birlikte 252.100 Euro düzeyinden başlayan fiyatlardan satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder