19 Ağustos 2010 Perşembe

Mercedes-Benz CLS Serisi


Mercedes'in 2010 Paris otomobil fuarında tanıtacağı ikinci nesil CLS serisi modellerinin broşürü internete sızdı.

Dış görünüş olarak, bu yıl Şangay'da tanıtılan Shooting Break konseptine benzeyen otomobilin iç mekanında da büyük bir sürpriz bulunmuyor. S ve E serisi modellerini andıran kaslı yan çizgisi aracı oldukça güçlü gösterirken yan aynaların cam bitiminden değil kapı üzerinden başlaması sportif görünümü pekiştirmiş.

İç mekanda tipik Mercedes çizgileri dikkat çeken otomobilin bu kısmında da Shooting Break'in etkileri görülebiliyor. İlk nesil CLS serisinde olduğu gibi yolcu önünde bulunan konsol üzerinde geniş bir kaplama yüzeyi bulunacak olan otomobilin arka kısmında iki kişi için yer olacak.

Motor seçenekleri henüz kesinlik kazanmamış olsa da 204 beygir gücündeki CLS 250 CDI ve 265 beygir güç üretebilen CLS 350 CDI'ın ilk turbo Diesel motor seçenekleri olması kesin gibi. Bu ünitelerin yanında 306 beygir güç üretebilen CLS 350, 435 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeli 4.7 litre hacimli v8 motoruyla CLS 500 ve 544 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeli, 5.5 litre hacimli v8 motoruyla CLS 63 AMG'nin benzinli seçenekleri oluşturması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder