16 Temmuz 2010 Cuma

Nissan Murano dCi


Nissan Murano'nun, Pathfinder ve Navara modellerinde de kullanılmaya başlanan yeni turbo Diesel motorla donatıldığını Mart ayında duyurmuştum. Bu motor seçeneğine sahip araçların fiyatlarını da açıklayan Nissan, turbo Diesel motorun artan hava ihtiyacı nedeniyle Murano'nun ön tasarımını da makyajladı.

Artık daha geniş bir ön ızgara ve daha büyük hava girişlerine sahip olan aracın ön görünümü daha heybetli olmuş. Avrupa'da Acenta adlı donanım paketiyle başlangıç fiyatı 42.600 Euro olan aracın daha zengin donanımlı Tenka paketi içinse 2.300 Euro ekstra bedel talep ediliyor.

Acenta modelinin standart donanımında ABS, ESP, bi-xenon farlar, 18 inç çaplı jantlar, ısıtmalı ön koltuklar, çift bölgeli otomatik klima, 7 inç ekranlı navigasyon sistemi, deri döşeme ve alüminyum pedallar bulunurken Tenka paketinde bunlara ek olarak ısıtmalı arka koltuklar, uzaktan kapatılabilen bagaj kapağı, sunroof, Bose ses sistemi ve 20 inç çaplı jantlar sunuluyor.

2.5 litre hacimli dört silindirli turbo Diesel motoru 190 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen otomobil sürüş stiline duyarlı ve tepe iniş kontrolü bulunan 6 ileri vitesli bir otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımında sunan Murano dCi'nin ortalama yakıt tüketimi 8 litre/100 km olarak açıklandı.

1 yorum: