7 Ocak 2010 Perşembe

Buick Regal GS


2010 Detroit otomobil fuarında sergilenecek olan yeni otomobillerden birisi de, Avrupa pazarında Opel Insignia olarak tanınan Regal modelinin GS versiyonu olacak.

20 inç çaplı jantları, özel tamponları, dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı ve delikli ön fren diskleriyle Opel Insignia OPC'nin görsel ikizi olan otomobilin motoruysa bu aracınkinden farklı.

Büyük motorlar diyarı A.B.D.'de satılacak olan otomobilde, Avrupa pazarında satılan turbo beslemeli, 2.8 litre hacimli v6 motordan bile büyük bir ünite beklerken kaput altında 2 litre hacimli motoru görmek şaşırtıcı. Üstelik turbo beslemeye sahip olan bu motor Avrupa'da satılan kardeşinden 35 beygir daha güçlü.

Insignia OPC'de olduğu gibi dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobilde 6 ileri vitesli manüel şanzıman kullanılmış. Aracın bir Buick olduğunu belirtmek için normalde ön çamurluk arkasına eklenen ızgaralar bu araçta kaputun aynalara yakın köşelerine yerleştirilmiş. 255 beygir gücündeki araç 400 Nm seviyesindeki maksimum torkuyla 0-60 mil/s (96 km/s) hızlanmasını 6 saniyeden daha kısa zamanda tamamlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder