22 Ekim 2024 Salı

Mini Cooper Electric JCW ve Aceman JCW


Mini'de haberler iyi. İngiliz üretici iki otomobilinin birden John Cooper Works seçeneklerini tanıttı. Her iki aracın da elektrikli olması bazılarını üzebilir ancak yine de ailelerin en güçlüleri olması güzel. Üstelik bu güç, tasarımdan bile daha ilk anda belli oluyor.

Her iki aracı da köşeli ve daha agresif duran ön tamponlarla sunan Mini, Cooper'da 18, Aceman'deyse 19 inç çaplı jantlar kullanıyor. 3 kapılı modelin yan etekleri de yenilenirken kardeşinin siyah renkli gövde korumaları parlak duruşa kavuşmuş. Güçlenen fren sisteminde kırmızı kaliperler görev yapmaya başlamış.

Her iki modelin de arkasında derin deflektörlere sahip spoiler dikkat çekerken Aceman'in arka tamponu çok agresif görünmüyor. Özellikle de difüzör çıkışlı Cooper tamponuyla karşılaştırıldığında. John Cooper Works armalarını standart olarak sunan ikilide farklı gövde grafikleri de alınabiliyor.

İç mekandaysa her iki modelde de büyük değişiklikler yok. Diğer kardeşlerinden daha koyu renkte sunulan kokpitte JCW armaları ve kırmızı dikiş iplikleri gibi detaylar bulunurken sportif koltuklar ve özel gösterge paneli grafikleri de donanıma eklenmiş. Araçların direksiyon simitleri arkasında Boost kulakçığı da yer alıyor.

Her iki otomobilin de ön aksında 258 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru bulunuyor. Boost ile 27 beygir ek güç verebilen üniteler Aceman'i 0'dan 100 km/s sürate 6.4 saniyede ulaştırırken Cooper için gereken süre 5.9 saniye. Her iki aracın maksimum sürati de 200 km/s'te sınırlı. 54.2 kWh kapasiteli bataryalarsa 355 (Aceman) ve 371 km (Cooper) menzil sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder