2 Mayıs 2024 Perşembe

TWR Supercat


Genelde restomod dediğimizde karşımıza klasik Shelby veya Porsche modelleri çıksa da bu işi arada farklı otomobillerle yapmak isteyen üreticiler de bulunuyor. Bu firmalardan olan TWR, 1988 yılında LeMans'ı kazanan TWR Jaguar XJR-9'un anısına 88 adet üreteceğini açıkladığı otomobilini Jaguar XJS temelleri üzerine geliştirmiş.

Ana hatları klasik Jaguar modelinden alınmış olsa da karbon fiber parçalarla öne çıkan geniş çamurluklar, aerodinamik jantlar, hava çıkışlarına sahip kaput ve LED aydınlatma grubu modern dokunuşlar. Aracın geniş aerodinamik paketinde büyük bir splitter, çift arka spoiler ve büyük bir difüzör yer alıyor. Egzoz çıkışları arka tekerleklerin önüne alınırken C sütununun klasik şekli de korunmuş.

İç mekanı detaylandırılmayan otomobilin bu bölümünde deri döşeme ve sabit kafalıklı sportif koltukların kullanıldığı görülebiliyor. Aracın kaputu altında görev yapan V12 motor kompresör besleme yardımıyla 600 beygirin üzerinde güç üretebilecek. Üstelik bu güç arka aksa manuel bir şanzıman yardımıyla aktarılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder