5 Kasım 2021 Cuma

Toyota Aygo X


Geleceğin SUV'lerde olduğunu gören üreticiler bu gövde seçeneğine yönelmeye devam ediyor. Küçük hatchback modeli Aygo'nun üretimine son veren Toyota, Mart ayında sergilediği Aygo X konseptine sadık kalan görünümüyle yeni aracını tanıttı.

Önde parantez biçimi alan LED farları ve büyük hava girişiyle sportif duran otomobilin kapı altları, tamponları ve çarmurluklarında yer alan siyah korumalar, C sütununu kullanarak siyah tavan şık bir şekilde bağlanmış. 17 ve 18 inç çaplı jantlarla sunulan modelin stopları da C sütununda.

Bagaj kapağı camı uzatılarak kapak yerine de kullanılan Aygo X'in donanımları arasında açılabilir bez tavan yer alıyor. Arka kapıların camlarıysa dışarıya doğru kanırtılarak açılıyor. Yaris platformunu kullanan otomobil 3.700 mm boya, 1.740 mm ene, 1.525 mm yüksekliğe ve 2.430 mm aks mesafesine sahip.

İç mekanında yuvarlak hatlar sunan aracın orta konsolu ve kapı içlerinde gövde rengi trim parçaları mevcut. Üç kollu direksiyon simidi ve orta bölümü dijital olan gösterge paneli sürücünün gördüğü ilk noktalar. 9 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve elektronik havalandırma ayarları da gözlerden kaçmayan detaylar. Bu arada JBL ses sisteminin de 300 Watt çıkış gücü sunduğunu belirtelim Bagaj hacminin de 231 ile 829 litre arasında değiştiğini belirtelim.

Kaputu altında tek motor seçeneği sunan Aygo X, 1 litre hacmli, 3 silindirli üniteden 72 beygir güç, 93 Nm tork alabiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 0-100 km/s hızlanması 15.6 saniye olan aracın maksimum sürati 158 km/s. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanlaysa (CVT) bu değerler 15.5 saniye ve 151 km/s oluyor.

2 yorum:

  1. Toyota firması biz en iyisi Aygo'ya SUV süsü verelim böylece daha çok satar demiş olmalılar.

    YanıtlaSil
  2. Toyota firması biz en iyisi Aygo'ya SUV süsü verelim böylece daha çok satar demiş olmalılar.

    YanıtlaSil