5 Kasım 2021 Cuma

Audi A8


Lüks segmentte de işler tıkırında. Audi, en büyük sedanı A8'i makyajladı. Genel hatlarında bir değişiklik bulunmayan otomobilin kaputu altında da tanıdık üniteler var. Makyaj operasyonu, sportif seçenek S8'e de aynen yansıdı.

Güncel Audi modellerinde görmeye alıştığımız, kenarlarda genişleyen LED farlarla donatılan otomobilin ön panjurunda yer alan ızgara tasarımları yenilenmiş. Bu bölüm, aracın aks mesafesi ve sportiflik seviyesine göre farklı tasarımlara da kavuşuyor. Ön tamponsa eskisinden daha dinamik duruyor.

Çapları 18 ile 21 inç arasında değişen jantları da yeni tasarımlara kavuşan otomobilin arka bölümüne geçtiğimizde tamponun alt bölümünde yenilenme görülüyor. OLED stoplar da artık bütün versiyonlarda standart donanımda.

İç mekanda neredeyse yenilik yok. Farklı koltuk deseni ve döşeme rengi donanıma eklenirken dijital gösterge panelinin grafikleri de günellenmiş. Bu arada eskiden döner olan havalandırma kanalları da sabitlenmiş gibi görünüyor zira basın fotolarının tamamında ızgaralar görülüyor.

Ön koltuk sırtlıklarında sunulan dokunmatik ekranları da yenileyen Audi, bu bölümde ısıtma, soğutma ve masaj sunan koltuklar sunduğu gibi ön yolcu arkasında oturan kişi, ayak masajına da sahip olabiliyor. 23 hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemiyse 1.920 Watt çıkış gücü sunuyor.

Kaput altında da bir sürpriz yok. 48 Volt hafif hibrit yardımcıya sahip olan benzinli üniteler 3 ve 4 litre hacimli. V6 ünite, 340 beygir güç, 500 Nm tork sunarken V8, 460 beygir güç, 660 Nm torka sahip. Aynı motorun S8'de kullanılan versiyonuysa 571 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Bu araç 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşıyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman de dört tekerlekten çekiş sistemi bütün araçların standart donanımında. Yönlendirilebilir arka akssa modele göre donanıma katılıyor. 3 litre hacimli Diesel ve şarj edilebilir hibrit motor seçenekleri de yakında piyasaya çıkacak.

1 yorum: