29 Temmuz 2021 Perşembe

Volkswagen Taigo


Volkswagen Nivus, planlanan tarihte Avrupa'ya geliyor. 2020 yılında Güney Amerika pazarları için tanıtılan SUV, Taigo ismiyle yaz ayları sonunda Avrupa'da da satılacak. Türkiye'ye ithalat içinse 2022 yılını beklememiz gerekecek.

Ufak tefek detayları değişmiş olsa da genel hatları Nivus ile aynı olan otomobilde LED farlar standart olarak sunuluyor. Panjurda yer alan logoya doğru ilerleyen LED şerit ve donanım seviyesine göre iyice agresifleşebilen ön tampon burun kısmının dikkat çekenleri.

18 inçe kadar çıkan jant çaplarına sahip olan Taigo'da yine donanım seçeneğine göre tavan rayları alınabiliyor. Arkadaysa LED stoplar, yarısı gövde rengine boyanan spoiler ve sahte egzoz çıkışlarına sahip tampon görülebiliyor. 

Polo ve T-Cross gibi araçlarla platform kardeşi olan Taigo'nun boyu 4.270 mm olarak açıklanırken aks mesafesi 2.566 mm. Yükseklik ve genişlikse sırasıyla 1.494 ve 1.757 mm. Bagaj hacmiyse 438 litre olarak açıklanıyor.

İç mekanda markanın tipik tasarım detaylarını görebildiğimiz otomobil gövde rengi trim parçaları ve açık renklerde alınabilen kaplama ve döşemelerle ferah duruyor. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranın yanında havalandırma kumandaları da dokunmatik.

Kaputu altında da tanıdık motorlar bulunan Taigo'nun turbo beslemeli üniteleri 1 ve 1.5 litre hacimli. Küçük hacimli ünitenin 95 ve 110 beygir güç üretebilen seçenekleri, 5 ve 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabiliyor. 150 beygir gücündeki 1.5 TSI üniteyse sadece DSG ile sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder