29 Temmuz 2021 Perşembe

McLaren 765LT Spider


McLaren, şimdiye kadar ürettiği en güçlü üzeri açılan modeli tanıttı. 765LT'nin Spider seçeneği de sabit tavanlı kardeşinde olduğu gibi yüksek performans sunuyor. Üstelik bunu yaparken yolcular, doğaya çok daha yakın olabiliyor.

Tasarım olarak sabit tavanlı kardeşiyle hemen hemen aynı olduğu görülen otomobilin bu kısımda farklılığını tavan tasarımı oluşturuyor. 11 saniyede açılıp kapanabilen karbon fiber ünite nedeniyle kapıların üst kısmından arkaya uzanan hava kanalları kesintiye uğramış.

Şeffaf kapuata da veda eden otomobil bunun yerine camla desteklenen şık tasarıma sahip B sütunlarına kavuşmuş. Bu arada tavan mekanizması nedeniyle Spider, Coupé kardeşten 49 kg daha ağır fakat 1.388 kg da bu güçte bir model için aşırı sayılmaz. Bu değer, 720S Spider'da sunulandan 80 kg daha düşük.


İç mekanda, orta konsolun alt bölümüne eklenen tavan kumanda düğmeleri dışında bir yenilik bulunmazken düşük ağırlık için klima ve ses sistemi ücretsiz opsiyonlar olarak sunuluyor. Yüksek destekli koltukların da karbon fiberden üretildiğini hatırlatalım.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli bir V8 motor barındıran otomobil 765 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen modelin 200 km/s sürati görmesiyse sadece 7.2 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder