21 Ekim 2020 Çarşamba

Nissan Magnite


Nissan, Temmuz ayında konsept halini tanıttığı küçük SUV modeli Magnite'ın seri üretim seçeneğini ortaya çıkardı. İlk etapta sadece Hindistan pazarında satılacak olan otomobilin başka pazarlarda da sunulması gündemde.

Ana hatları konsept modeline çok benzeyen otomobilde dev ön panjur, ince yapılı farlar, tampon, kapı altı ve çamurlukları kaplayan plastik korumalar, kontrast renkli tavan, yatay stoplar ve tavan rayları kullanılmış. Boyu 4 metrenin altında kalan Magnite'ın yerden yüksekliğiyse 205 mm.

Birçok aracın aksine, konsept halinin iç mekan tasarımını koruyan otomobilde Renault modellerinden tanıdığımız birçok kalem görülebiliyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve dijital havalandırma kumandaları modern dokunuşlar olarak gösterilebilirken altıgen havalandırma ızgaraları Lamborghini modellerini hatırlatıyor.

Kaputu altında ilk etapta tek motor seçeneği sunacak olan Magnite'ın 1 litre hacimli ünitesi, turbo besleme yardımıyla 95 beygir güç üretebiliyor. Üretilen güç, ön aksa sürekli edğişken oranlı bir otomatik şanzıman (CVT) yardımıyla aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder