21 Ekim 2020 Çarşamba

Hyundai i20 N


Hyundai, yakın zamanda N Line seçeneklerini sergilediği i20'nin en güçlü versiyonunu da ortaya çıkardı. Türkiye'de üretilecek olan sporcu, i20'ye göre neredeyse tepeden tırnağa yenilenmiş bir otomobil.

i20 N'in tasarımında N Line izleri görmek mümkün. Bu aracın ön tampon ve yan eteklerini kullanan otomobilde parçaların üzerine kırmızı detaylar eklenmiş. 18 inç çaplı jantlarsa i20 N'e özel. Benzerlikler, üst kısmı yükarıya doğru kıvrılmış yan aynalar ve daha dinamik duran arka tamponda da devam etmiş. Tavana eklenen spoiler, kırmızı kaliperler ve oval egzoz çıkışıysa bu araca özel.

Süspansiyon sistemi yenilenen otomobilde daha dayanıklı bir debriyaj ve birçok yerde şasi güçlendirmesi kullanılmış. Mekanik kilitli diferansiyel ve çapları 320 mm'ye ulaşan ön fren diskleri de donanıma eklenmiş. Yeni sürüş modları da N logosuyla birlikte gelen kalemler arasında.

İç mekanda mavi trim detaylarına sahip olan otomobilde daha yüksek yan destekli koltuklar, metal pedal seti mod seçim ve devir eşleme fonksiyonlarını kumanda eden düğmelerle donatılmış direksiyon simidi ve farklı grafiklere sahip dijital gösterge paneli sunuluyor. Aracın ayarlanabilen özellikleri arasında sol ayak freni kalibrasyonu, vites değişim uyarısı ve egzoz ses seviyesi bulunuyor.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli, turbo beslemeye sahip bir motor barındıran i20 N, 204 beygir güç, 275 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücü ön aksa aktaran araç 1.190 kg ağırlığında. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 230 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder