21 Ekim 2020 Çarşamba

Fiat Panda


Fiat'ın Avrupa'da başarılı satış rakamlarına ulaşan minik hatchback modeli Panda makyajlandı. Özellikle iç mekanda daha modern bir görünüm sunan otomobile hafif hibrit motor seçeneği de eklendi.

İlk bakışta Panda'da değişenleri fark etmek zor olsa da ön tamponun alt bölümünün tamamen yenilendiği söylenebilir. Sis farları aşağıya kayan Panda'nın jantları da yeni tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Tampon altı, çamurluklar ve gövde altına siyah renkli plastik koruma uygulayan Fiat, arka tampon korumasını da kısaltmış.

Sport isimli donanımda siyah kapı korumaları iptal edilirken yan aynalar ve tavan parlak siyah renge boyanmış. Kırmızı renkli fren kaliperleri ve 16 inç çaplı jantların yanında stoplara eklenen muhafaza da farklı görünümü pekiştirmiş. Panda Cross ise ön tampon hava girişinde büyüme yaşamış.

İç mekanda daha küçük göbekli ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi yolcuları karşılarken orta konsolda büyük yenilik yaşanmış. Yeni dokunmatik ekran ve altına eklenen kumanda düğmeleri nedeniyle havalandırma ızgaraları konsolun tepesine alınmış. Ayrıca farklı döşeme renkleri ve geri dönüştürülmüş ahşap parçaları eklenmiş plastik konsol farklı bir görünüm sunmuş.

Kaputu altında hafif hibrit bir güç ünitesi barındıran otomobilin 1 litre hacimli, benzinli motoru 70 beygr güç üretebiliyor. Motoru çalıştırmaya ve kısa süreli ek güç sağlamaya yarayan elektrik motorunu besleyen bataryaysa fren enerjisi geri kazanım sistemi yardımıyla doluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder