28 Ağustos 2019 Çarşamba

Mercedes-Benz GLE Coupé


Mercedes'in yeni SUV modelleri sırayla tanıtılıyor. 2018 yılında ortaya çıkan yeni nesil GLE'nin ardından şimdi de bu aracın daha sportif görünen seçeneği GLE Coupé de tanıtıldı.


Ön bölümünde markanın GLE'de de kullandığı dik panjur ve LED farlara görev veren Mercedes arkaya doğru alçalan tavan yapısını da bir önceki GLE Coupé'den aynen almış. 22 inçe kadar alınabilen jantlar da aracın sportif görünmesine katkıda bulunmuş. Yerini aldığı modelden 39 mm uzun ve 7 mm geniş olan otomobilin aks mesafesi de 20 mm uzamış.


İç mekanı, arka koltuklarında daha az baş mesafesi sunulması haricinde GLE ile aynı olan modelde bu araçta kullanılmaya başlanan çift ekranlı kokpit ve dört adet dörtgen hava çıkışına sahip orta konsol dikkat çekiyor. Bagaj hacmiyse 655 ile 1.790 litre arasında değişiyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli üniteler bulunan GLE Coupé'nin Diesel seçenekleri 272 ve 330 beygir güç, 600 ve 700 Nm tork üretebilirken benzinli motor 435 beygir güç, 520 Nm tork sunabiliyor. Üstelik hafif hibrit teknolojisi sayesinde araçta 22 beygir güç, 250 Nm tork sağlayabilen bir elektrik motoru da yer alıyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi bütün araçlarda standart donanımda.

1 yorum: