25 Ağustos 2019 Pazar

Mercedes-Benz EQV


Mercedes'in elektrikli modellerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Markanın Vito isimli ticari aracının temellerine sahip V Serisi de elektriklenen seçenekler arasına katıldı. Aracın ismiyse EQV oldu.

Mart ayında sergilenen konseptine benzeyen bir görünüme sahip olan otomobilde daha büyük hava girişi sunan ön tampon ve kardeşlerinde görev yapan LED farlar kullanılmış. Kromajlı ön panjur konseptten alınırken şekli aynı kalan jantların hem çapları 18 inçe gerilemiş, hem de mavi renkli detayları yerini siyaha bırakmış.


Bagaj kapağının üst bölümüne siyah renkli bir spoiler eklenen otomobilin depo kapağı iptal edilirken şarj girişi ön tamponun sol köşesine konumlandırılmış.

İç mekanı doğrudan V Serisi'nden alınan modelde geniş ekranlı bilgi eğlence sistemi kullanılıyor. 5.140 ve 5.370 mm boyunda iki farklı gövde seçeneği sunacak EQV'lerin aks mesafeleri de sırasıyla 3.200 ve 3.430 mm. Tekli koltuklarla alınabilecek araçlar 9 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabilecek.


Elektrik motoru 204 beygir güç, 362 Nm tork üretebilen EQV'nin maksimum sürati 160 km/s'te sınırlandırılmış. 90 kWh kapasiteli piller taban altına yerleştirilmiş ve 11 ile 110 kW şarj cihazlarını destekliyor. İkincisi kullanıldığında %10'dan %80 doluluğa 45 dakikada ulaşılabiliyor. Sunulan menzilse 405 km.

2 yorum:

  1. Lütfen beygir ve ps farkını anlatır mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim için bir farkı yok zira PS kullanılıyor beygir için Türkiye'de. HP veya BHP ise biraz daha düşük değerde oluyor. Asıl güç ünitesi KW'tır ve BHP için bunu 1.34 ile, PS içinse 1.36 ile çarparsınız.

      Sil