18 Temmuz 2019 Perşembe

Lotus Evija


Lotus'tan ilginç bir haber geldi. İngiliz üretici, 2020 yılında, sadece 130 örneğini üreteceğini açıkladığı bir hiper otomobille bizleri selamladı. Üstelik model tamamen elektrikli ve fiyatı da vergiler hariç 2 milyon Sterlin civarında.


Aerodinamik özelliklerini öne çıkartan bir tasarıma sahip olan otomobilin her noktasında farklı biçimlendirilmiş hava giriş ve çıkışları yer alıyor. Hem yan hem de iç aynası yerini kameraya bırakan modelde önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar kullanılmış.


Arka kısmında seviye ve açı ayarlı bir spoiler, büyük bir difüzör ve hava çıkışının etrafını çevreleyen LED stoplar bulunan otomobilin şarj girişi de burada. 4.459 boya sahip olan Evija'nın genişliği 2.000, yüksekliğiyse 1.122 mm. Bu arada modelin Osram tarafından geliştirilen farları, hem kısa hem de uzunlar için Laser LED kullanan ilk üniteler olacak.


Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanında karbon fiber iskeletini görebildiğimiz aracın konsolları havada süzülüyormuş gibi bir yapıya sahip. Dijital gösterge paneli, oval biçimli ve birçok kumanda elemanına sahip direksiyon simidi, altıgen kumanda düğmeleri ve kamera görüntülerini paylaşan ekranlar bu bölümün dikkat çeken detayları.

Dört elektrik motoruna sahip olan otomobilin 2.000 beygir güç, 1.700 Nm tork üretmesi planlanıyor. 1.680 kg seviyesinde tutulan ağırlığın da yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniyenin altında olacak modelin 300 km/s'e ulaşması da 9 saniyeden kısa sürecek.


Maksimum sürati 320 km/s'in üzerinde olacak otomobilin menzili de 400 km'ye ulaşacak. 800 kW şarj istasyonlarına uyumlu olan araç bu sayede sadece 9 dakikada şarj edilebilecek. Günümüzde en yüksek kapasiteli şarj istasyonları 350 kW sunabildiğinden değer şimdilik 18 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder