17 Ekim 2018 Çarşamba

Porsche Panamera GTS


Porsche Panamera ailesi genişliyor. Alman marka, diğer modelleri için de sunduğu GTS armasını yeni nesil Panamera'da da sunmaya başladı. Aracın bu nesilde iki gövde seçeneği bulunacak.


Dışarıdan bakıldığında GTS logoları ve 20 inç çaplı jantlarıyla tanınabilecek modelde siyah renkli detaylar sunan görünüm paketi de bulunuyor. İç mekanda standart olarak daha fazla Alcantara döşeme sunulurken koyu renkli alüminyum trim parçaları ve GTS armalı koltuklar da donanımda.

Adaptif süspansiyon sistemini standart donanımda bulunduran model 10 mm alçaltılırken güçlendirilen fren sisteminde, önde 390, arkadaysa 365 mm çaplı diskler görev yapıyor.


Kaputu altına yer alan çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli V8 motor 460 beygir güç, 620 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati, gövde seçeneğine göre 289 ve 292 km/s olarak değişiyor.

2 yorum:

  1. Volvo XC90 T8 Hybrid otomobil özelinde konu dışı bir sorum var Onur. Bu otomobili alıp hiç elektrik şarjı yapmasak da elektrik motorundan faydalanamıyor muyuz? Yoksa o benzinli motor üzerinden yavaş da olsa kendini şarj ediyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, faydalanılabiliyor. Hatta genel olarak plug-in araçların yolda ilerlerken şarj edilebilmesi daha kolay oluyor. Çoğunda değişken orana sahip kinetik enerji geri dönüşüm sistemleri kullanılıyor. Bununla birlikte istasyondan şarj etmek genelde daha ucuza mal oluyor zira pilleri daha büyük olduğundan yolda boştan tamamen dolu duruma geçmeleri zor oluyor.

      Sil