30 Haziran 2016 Perşembe

Renault Alaskan


Renault'nun geçtiğimiz yıl Frankfurt otomobil fuarında konsept halini tanıttığı pick up Alaskan seri üretime geçiyor. Önceden de tahmin edildiği gibi aracın temelleri kardeş firma Nissan'ın başarılı modeli Navara'ya dayanıyor.

Önden bakıldığında hem konsepte hem de diğer Renault modellerine benzerliği dikkat çeken araçta LED farlar, kromajlı ön panjur, mat metal çerçevelere sahip sis farları ve yine aynı yapıda tampon altı koruması görülebiliyor. Yandan bakıldığında Navara ile olan benzerliği fark edilen araçta aynı basamaklar ve tavan rayları kullanılırken jant tasarımları farklı. Kasa bölümünde büyük bir sürpriz sunmayan pick up, kromajlı tampon ve dik stoplarla tanıdık bir görünüme sahip.


İç mekanını da Navara'dan alan aracın gösterge panelinde süslemeler farklılaştırılsa da orta konsolda yer alan kumanda düğmeleri Nissan modellerinde de yer alıyor. Kabinde göze çarpan en büyük yenilikse daha köşeli bir göbek kısmına sahip direksiyon simidi.

Kaput altında da sürpriz sunmayan Renault, 2.3 litre hacimli turbo Diesel motorunun 160 ve 190 beygir güç üretebilen seçeneklerini üretecek. Ayrıca bazı pazarlarda 2.5 litre hacimli, 160 beygir güç üretebilen benzinli motor da satışta olacak.

2 yorum:

  1. Arkada bagimsiz suspansiyon mu var bunda da navaradaki gibi. Oyleyse cok iyi. Keske renault 2.0 cift turbolu bi motor da koysaydi buna. Vw ye nal toplatan dizelleri var renaultun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet süspansiyon sistemi de aynı. Nal toplatan turbo Diesel var zaten kaputu altında :) 2.3 dCi ünitesi de çok iyi Renault'nun.

      Sil