6 Mayıs 2016 Cuma

VOS 488 GTB


Ferrari'nin de uzun bir aradan sonra turbo beslemeye sahip motorlara sahip olan modeller üretmeye başlamasının ardından modifikasyon firmaları İtalyan markaya farklı gözle bakmaya başladı. Firmanın 488 GTB modeli üzerinde çalışma yapan VOS, iddialı güç seviyelerini aynı seviyede iddialı görünümle sunmaya kararlı.

Yan aynaların üst bölümüyle hava giriş ve çıkışlarında farklı karbon fiber parçalar kullanan VOS, büyük splitter, yan etekler, difüzör ve sabit arka spoilerden oluşan aerodinamik paketini de aynı malzemeden üretmiş. Yenilenen egzoz sistemi siyah renkli çıkışlara kavuşurken jant çapları da 21 inç olarak açıklanıyor.


Kaputu altında görev yapan 3.9 litre hacimli v8 motor çift turbo beslemeye sahip olan aracın üç farklı güç seviyesine sahip seçeneği sunuluyor. İlk etapta 750 beygir güç, 810 Nm tork elde edilirken ikinci seviyede 830 beygir güç, 860 Nm tork alınmış. En üst seviye modifikasyon işlemi sonrasındaysa güç 900 beygire, torksa 910 Nm'ye ulaşmış.

3 yorum:

  1. Sevgili Onur bu tarz modifiye haberlerin maalesef performans değerleri olmayınca biz okuyucular için pek verimli olmuyor. Bilgine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum. Benim de hoşuma gitmiyor ama adamlar verileri vermeyince yapacak şey kalmıyor.

      Sil
  2. eskiden ferrari gelişmelerini dergilerden izlerken orijinal halleri daha yüce konumdaydı bana göre. modifiyeye uygun algısı ile marka yere inmiş oldu. fall durumu.

    YanıtlaSil