6 Mayıs 2016 Cuma

Volkswagen Golf GTI Clubsport S


Golf modelleri güçlenmeye devam ediyor. Volkswagen'in c segmentinde yer alan temsilcisinin efsaneleşmiş sportif versiyonu GTI, geçtiğimiz yıl kavuştuğu Clubsport versiyonuna daha da güçlü bir kardeş ekledi.

Yanda bulunan grafiklere eklenen "S" ve farklı tasarıma sahip, 19 inç çaplı jantlarıyla Clubsport'tan farklılaşan otomobilde kırmızı renkli kaliperler standart olarak sunulurken gövde rengi sadece kırmızı, beyaz veya siyah arasından seçilebiliyor.


İç mekana geçildiğinde sabit kafalıklı ön koltuklar, Alcantara kaplı direksiyon simidi, metal pedal seti ve golf topu şekilli vites topuzunun korunduğu görülürken arka bölüme takla barları eklenmiş. Kullanılan alüminyum parçalar, iptal edilen arka koltuklar ve küçültülen akü sayesinde ağırlık 30 kg azaltılarak 1.360 kg'a gerilemiş. Sürüş modları arasına bir de Nürburgring seçeneği eklenen otomobil bu mod sayesinde Nordschleife'yi 7 dakika 49.21 saniyede dönebiliyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motor görev yapan Golf GTI Clubsport S, 310 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşabiliyor. 261 km/s maksimum sürate ulaşabilen bu Golf GTI seçeneğinden sadece 400 adet üretilecek.

2 yorum: