4 Mart 2016 Cuma

Renault Scénic


Renault'nun bu yıl Cenevre'de tanıttığı en büyük yenilik Mégane Estate değil. Fransız üretici kompakt MPV modeli Scénic'in yeni nesil modellerini sergilemek için de bu organizasyonu seçti. Yeni aracın görünümü kadar donanımı da konuşulacak gibi görünüyor.

İlk bakışta Captur ile olan benzerliği gözlerden kaçmayan otomobilde kısa bir kaput, LED farlar, bombeli bir ön cam, büyük ön kelebek camları, 20 inç çaplı jantlar, opsiyonel olarak alınabilen kotrast renkli tavan ve  direkler, karakter çizgilerini takip eden yan cam alt sınırları, küçük bir spoiler ve yatık konumlu LED stoplar kullanılırken gövdenin alt bölümü siyah renkli koruma parçalarına sahip.


Eskisinden 40 mm daha uzun ve 20 mm daha geniş olan otomobilin bagaj hacmi 572 litreye ulaşırken iç mekanda sunulan çeşitli göz ve çekmeceler 63 litre ek hacim sunuyor. Bu bölümde diğer yeni nesil Renault modellerini örnek alan Scénic'te dijital gösterge paneli, büyük bir dokunmatik ekrana sahip orta konsol ve deri döşemeli ön panel gibi donanımlar bulunurken ayrı ayrı hareket ettirilebilen arka koltukarın kafalıkları geniş tutulmuş. Arka taraf için USB girişleri ve katlanabilir tepsiler de unutulmamış.


Kaputu altında 1.2 litre hacimli benzinliyle 1.5 ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorlar görev yapan otomobilin benzinli seçeneğinden 115 ve 130 beygir güç çıkışı alınabilirken Diesel motorların gücü 90 ile 160 beygir arasında değişiyor.


4CONTROL isimli direksiyonel arka aks ve MULTI-SENSE isimli sürüş modu seçimi de donanıma eklenirken gelecek aylar içerisinde Hybrid Assist sistemi de kullanıma geçecek. Bu teknoloji, 110 beygir güç üretebilen turbo Diesel motor ve manuel şanzımanla birlikte sunulan 48 Volt akü ve küçük bir elektrik motorundan oluşuyor.

8 yorum:

  1. bu araç almaya değmez ama bu aracın daha büyüğü olan escape şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Espace.

      Büyüğü büyük ihtimalle Grand Scénic olacak. Espace'ı crossover yaptı artık Renault.

      Sil
  2. Benim aklimda var bu arada ama degmez denmis, neden degmez kisimlari nelerdir, belki fikrimi degistirir :) 1 cocuklu bir aileyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son model escape'nin tipi daha güzel ondan dolayı bu aracı almaya değmez demişlerdir scenic'ten biraz değil çok daha güzel escape dersin'ki bu araç renaultmu. ama 1. çocuklu aileyiz demişsiniz escape 7 kişilik büyük aileler içindir o yüzden scenic sizin için ideal olabilir.

      Sil
    2. Espace arkadasim espace :) Espace diye yaziliyor espas diye okunuyor. Zaten umutlanmayin renault mais espace in turkiyeye gelmeyecegini soylemisti bana. O yuzden ya bunu alacaksiniz ya da baska markalara bakacaksiniz.

      Sil
    3. renault ESPACE'e baktım ne güzel araba öyle o aracın 2.0 motorundan almak gerek ama gerçekten güzel yapmışlar.

      Sil
    4. aa bende bunca zaman escape diye duymuştum espace'miş demek :) espace gerçekten güzel araç renault en sevdiğim araçlardan birisidir.

      Sil