7 Mart 2016 Pazartesi

Apollo N


Apollo ismiyle yeniden üretime başlayan eski Gumpert, Arrow isimli yepyeni bir konseptin yanında markanın geçmişte piyasaya sunduğu bir modeli de güncelleyerek Cenevre'ye getirdi.

Apollo Enraged olarak bilinen Gumpert modelinden türetilen N, biraz daha sadeleştirilen tasarımıyla seri üretime alınıyor. Ön tamponda yer alan LED aydınlatmaları kaybeden otomobilin tavanında bulunan hava girişi daha yatay bir hal almış. Jantlar, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplıyken asıl değişiklikler arka bölümde. Artık üstten tutturulan dev spoiler kullanan aracın stopları ve arka tamponu daha köşeli bir tasarıma kavuşmuş. Ayrıca difüzör de elden geçirilmiş.


Kaputu altında Audi raflarından alınan, çift turbo beslemeye sahip, 4.2 litre hacimli bir v8 motor barındıran otomobil 700 beygir güç, 880 Nm tork üretebiliyor. Boş ağırlığı yaklaşık 1.200 kg olan Apollo N, 7 ileri vitesli, sıralı şanzıman ve kilitli diferansiyele sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 360 km/s.

3 yorum:

  1. Bu DTM tarzı spoilerlerin aerodinamik avantajı var mı bildiğimiz spoilerlere göre?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben faydası var diye biliyorum ters kanat diyorlar galiba bunlara

      Sil
    2. Yüksek süratlerde esnemeye izin verdiği için tercih ediliyor olabilir. Bu sayede gereğinden fazla sürtünme yaratıp aracı yavaşlatmasının önüne geçebliyor olabilirler.

      Sil