17 Şubat 2016 Çarşamba

Seat León Cup Racer


İspanyol üretici Seat, León'un yarış versiyonu olan Cup Racer'ı güncelledi. Kaputu altında bir yenilik olmayan otomobilin asıl farklılığı şanzıman ve yürüyen aksamda görülüyor.

Aracı yeni bir ayarlanabilir süspansiyon ve egzoz sistemiyle donatan Seat mühendisleri 100 litre hacimli yakıt deposunu da elden geçirmiş. Aerodinamik paketi de yenilenen León Cup Racer'ın 6 pistonlu fren kaliperleri ve mekanik kilitli diferansiyeliyse korunmuş.

Kaputu altında, 330 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli, turbo beslemeli motor bulunan aracın asıl yeniliğiyse 6 ileri vitesli sıralı şanzımanı. Standart olarak DSG ile alınabilen aracın bu opsiyonu, iç mekanda vites kolunu yok ederek direksiyon simidi arkasına vites değiştirme kulakçıkları eklerken aracın fiyatını da 25.000 Euro artırıyor.

17 yorum:

  1. amaan lazım değil. İstediği kadar güçlü olsun bu araç lazım değil.

    YanıtlaSil
  2. zaten sen satın almazsan adamlar sana hediye edecek nolur al şu arabayı sen almazsan vw grubu iflas edecek bak al şu arabayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke dediğin gibi olsa da iflas etseler a.q.

      Sil
    2. aynen keşke iflas etseler altımda 2 tane seat cupra vardı otomatik 2 sininde o çok övülen lanet şanzımanları dağıldı sıçarım seat markasının bir tarafına lanet olsun böyle arabaya her arabadan soğudum artık.

      Sil
    3. benim dayımda vardı 2009 modeldi galiba otomatik ara sokakta hızımız 40 50 km ile ilerliyorduk ana caddeye girerken yavaşladık tam caddeye girdik şanzımandan garç gurç mekanik sesler geldi aracı servise getirdik adamlar şanzıman inmiş dediler biz şaşırdık kaldık. Araçta hiç yazılım chip falan yok motorun gücüyle hiç oynanmamıştı orjinal araçtı dayım söylendi servisteki herkese bu nasıl araç falan filan diye sonrada yeni şanzıman taktırıp sattı aracı.

      Sil
    4. harbi yeter çektiğimiz bu markalardan tanıdığım 3 kişinin şanzımanı pert oldu biri AUDİ A3 biri SEAT LEON diğeri SCİROCCO harbi iflas etselerde kurtulsak koskaca alman markasının yaptığına bak hep diyorum zaten almanlar eskisi gibi kaliteli yapmıyorlar satabilmek için dış görüntüyü güzel yapıyorlar o kadar.

      Sil
    5. ben daha vw ye ait hiç bir marka araç almam benimde şanzımandan canım yanmış aracı alırken iyi ooo işte 290 hp falan filan otobanda 280 km hıza çıktım falan ama önemli olan iyi araç dediğin servislik olmayacak olacak ise bile cebinin canını çok yakmayacak o yüzden bana seat yada vw övmeyin tanıtımdaki araç isterse 1200 beygir olsun beş para etmez zaten alman sitesine girin araba pahalı bile değil kaliteli değilki pahalı değil valla 95 model mercedes al 1 milyon kat daha iyidir.

      Sil
  3. golf un bu modele rakip olan modelini alırım golf çok daha iyi.

    YanıtlaSil
  4. seat gerçek performans aracı güzel yapmışlar fiyatıda iyi tabi yurt dışında ama şahsen ben almam bu aracı çok küçük kocaman adamım ben jeep lere anca sığıyorum zaten böyle bir aracı şehir içinde kullanımıda rahat olmaz.

    YanıtlaSil
  5. güzel yapmışlar oldukçada güçlü acaba çok yakıyormudur yeni arabalar artık çok yakmıyor keşke daha çok resim olsaymış.

    YanıtlaSil
  6. skoda bayisinde adam demişti bana skodalarda 2012 model üzeri dsg lerin yazılımları hep değişti sıkıntı yok şanzımanlarda dedi ayrıca dediki ama vw hala şanzıman yazılımlarını değiştirmedi onlarda sorun devam ediyor demişti bu olay 2 yada 3 sene önce olmuştu.

    YanıtlaSil
  7. güzel araçmış azami hızı 300 km vardır herhalde.

    YanıtlaSil
  8. ben leon cupra'da ve Megane RS'de kullandım bu aracı alacağıma MEGANE RS alırım daha iyi hatta çok daha iyi. Beygir herşey değildir bunu unutmayın.

    YanıtlaSil
  9. golf r al otur aşağıya en iyisi.

    YanıtlaSil
  10. güzel araç yapmışlar ama ben asıl yeni kasa megane rs'i bekliyorum benim favorim o'dur.

    YanıtlaSil
  11. yurdışındaki fiyata bak bedava o kadar ucuz'ki bu araç yerine golf'ün pist aracından alırım

    YanıtlaSil
  12. güzel araç fuarda görmüştüm galiba bu aracı.

    YanıtlaSil