20 Şubat 2016 Cumartesi

Maserati Levante


Son yıllarda otomobil dünyasını kasıp kavuran SUV çılgınlığına Maserati de kapıldı. İtalyan spor otomobil üreticisinin ilk SUV modeli Levante, 2016 Cenevre otomobil fuarında sergilenmesinin ardından piyasaya çıkacak.

Güncel Maserati modellerini andıran ön bölümünde kalın panjur ve ince yapılı farlar dikkat çekerken sis farlarının yükseğe konumlandırılması BMW X5 çağrışımları yapmış. Çift katlı yapısıyla daha agresif görünen ön tampon ve öne doğru uzayan kaput bu bölümü tamamlıyor.


Ön çamurluk arkasında markanın ünlü solungaçlarını barındıran Levante C sütunu üzerinde marka logosuna yer verirken bu bölümün altı biraz şişik bir duruşa sahip. 5 yıl önce sergilenen Kubang konseptini andıran yatık camlı arka bölümde spoiler, LED stoplar ve dörtlü egzoz çıkışı dikkat çekerken tavanda yüzgeç anten ve küçük sayılabilecek bir panoramik cam tavan bulunuyor.

Bol deri döşemeye sahip olan iç mekan tasarımı sade tutulan aracın göstergeleri derin bir yerleşim sunuyor. Orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran ve dikey yerleşime sahip havalandırma ızgaraları kullanılırken koltukların yan destekleri yüksek tutulmuş. Ayrıca ortasında dijital bilgi ekranı bulunan sade görünümlü göstergeler ve analog saat, aracın bir Maserati olduğunu hatırlatıyor.





Kaputu altında Ghibli'den de tanıdığımız 6 silindirli motorlar görev yapan Levante'nin bu ünitelerinin tamamı turbo beslemeye sahip ve 3 litre hacimli. Benzinli üniteler sırasıyla 350 ve 430 beygir güç üretebilirken Diesel motor 275 beygir gücünde.


Tamamı dört tekerlekten çekiş sistemi, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve adaptif süspansiyon sistemine sahip olan araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri sırasıyla 6.3, 5.2 ve 6.9 saniye olarak açıklanırken maksimum süratler 243, 264 ve 230 km/s.

9 yorum:

  1. 2016 model dizel q7 de galiba 270 beygir var ama 0 100 km'ye çıkışı 6.2 6.3 saniye benzinli maserati levante ise 350 beygir 0 100 km'ye 6.3 saniyede çıkıyor maserati almaya gerek yok alıcak olan isminden dolayı alır zaten.

    YanıtlaSil
  2. doğru bu aracı alan kişi isminden dolayı alır zaten iyi marka arabaların yakıt ve performans verileri rakipleri ile aşağı yukarı aynı sayılır azıcık fark var o da olacak zaten öbür türlü satış yapamaz hiçbiri zaten iyi markalar kendi aralarında hep anlaşmalı bu tür şeyler.

    YanıtlaSil
  3. güzel araçmış gerçekten 430 hp lik olan çok iyiymiş ya.

    YanıtlaSil
  4. acaba fiyatı kaçtan başlar 500.000 tl ile 800.000 tl arasıdır tahminimce.

    YanıtlaSil
  5. 430 beygirlik olanın azami hızı 264 km bana az geldi ama araç şahaneymiş gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. gerçektende ön sis farları x5 ten alınmış gibi.

    YanıtlaSil
  7. bu model ne kadar tutar merak ediyorum acaba iç resimleri ne zaman piyasaya düşer umarım içide güzeldir.

    YanıtlaSil
  8. aracın içini çok sevdim rengi çok hoş durmuş.

    YanıtlaSil
  9. içi dışından daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil