6 Şubat 2016 Cumartesi

Mahindra XUV Aero


Hindistan'da konsept sergileyen üreticiler arasına ülkenin en büyük otomotiv markalarından birisi de katıldı. Mahindra tarafından tanıtılan araç markanın gelecekte kullanmayı planladığı tasarım dilini yansıtırken üreticinin daha sportif modellere yöneleceğinin de sinyallerini veriyor.

Günümüzün diğer konseptleri gibi LED aydınlatma grubuyla donatılan otomobilin ön bölümünde agresif görünümlü tampon, sade tasarımlı panjur ve hava çıkışlarına sahip kaput dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantlarla donatılan araçta kırmızı renkli kaliperler kullanılırken çamurluklar ve kapı altlarından geçen siyah şeridin ince yapısı gözlerden kaçmıyor.


Sürücü tarafında bir, diğer taraftaysa iki kapıya sahip olan konseptin arka kapısı geriye doğru açılarak giriş-çıkışı kolaylaştırıyor. Yüksek bir yapıya sahip olan arka bölümde, ucu spoiler şekli alan bagaj kapağı, sportif görünümlü tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışı görülebiliyor.

Yüksek yan desteklere sahip dört adet tekli koltukla donatılan konseptin ön koltuk sırtlıklarında, arka koltuk yolcuları için dokunmatik ekranlı eğlence sistemi ekranları bulunurken orta konsolun büyük bölümü de bu tip bir ekranla kaplanmış.

Motoru hakkında detaylı bilgi verilmeyen aracın turbo beslemeye sahip ünitesinin 210 beygir güç üretebildiği ve bu sayede 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 6 saniye civarına çektiği belirtilmiş.

4 yorum:

  1. 210 hp ile 6 saniyede 100 km iyi hızlanma araç kağıttan yapılmış herhalde gerçi günümüzde en basit araçlar bile artık turbo var o yüzden çok'ta etkileyici değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi açıklama bu şekilde ama ben pek ihtimal vermiyorum.

      Sil
  2. güzel araç hele performans çok güzel mahindra sen ne oldun böyle.

    YanıtlaSil
  3. mahindra ilk defa duydum bu markayı hindistan araba markası galiba.

    YanıtlaSil